El equipo inicial de ecomovilidad.net posa delante de un bus conmemorativo que nos facilitó la EMT de Madrid

ecomovilidad.net fa dos anys

facebook ecomovilidad.net fa dos anys0twitter ecomovilidad.net fa dos anys2google ecomovilidad.net fa dos anys0linkedin ecomovilidad.net fa dos anys0buffer ecomovilidad.net fa dos anys
Captura de pantalla 2011 07 25 a las 21 09 42 520x3702 500x355 ecomovilidad.net fa dos anys

L'equip inicial d'ecomovilidad.net posa davant d'un bus commemoratiu que ens va facilitar l'EMT de Madrid

Tornem a parlar de nosaltres mateixos per un dia perquè es tracta d’una ocasió especial: aquests dies celebrem el nostre segon aniversari. El 31 de juliol de 2009 veia la llum el nostre web, aleshores només amb l’edició de Madrid i tot just dos editors, que van ser tres en una setmana i quatre amb l’expansió a Granada.

Però a poc a poc vam anar creixent, ampliant el nombre d’edicions i d’editors. Actualment formen part de la nostra plantilla de col·laboradors prop d’una vintena de persones que, puntualment o de forma regular, defensen la mobilitat sostenible a les nostres edicions de Madrid, Barcelona i Granada.

Un enfoc de defensa de la mobilitat sostenible

Perquè des del principi sabíem que no volíem limitar-nos a explicar notícies de nota de premsa, ni a glossar els nombres de sèrie de les darreres incorporacions de trens o autobusos a la flota. Des d’ecomovilidad.net sempre hem volgut ser influents en la defensa del transport públic i la mobilitat sostenible a les nostres ciutats. Sabem que el nostre punt de vista molesta a aquells que no conceben la ciutat sense el seu vehicle, o que no creuen que les coses poden canviar a millor, i així ens ho han fet veure als seus indignats comentaris. Però continuarem amb la nostra línia editorial, perquè estem convençuts que una ciutat més sostenible, neta, segura i accessible per a tothom passa per la reducció del trànsit.

Propostes en positiu

Les propostes i idees també han estat una part fonamental dels nostres articles. No ens agrada simplement protestar, així que sempre que ha sigut possible hem tractat de plantejar alternatives realistes però ambicioses. I prova de que eren possibles és que moltes d’elles han acabat portant-se a la pràctica.

Exemples d’idees que vam plantejar al nostre blog i que finalment (amb alguns canvis en ocasions) s’han dut a terme són mostrar només el destí als autobusos, crear una línia que uneixi el centre amb l’aeroport durant tota la nit, utilitzar per fi l’anglès als cartells del metro o millorar la informació de les pantalles a les parades d’autobús (a Madrid), restablir les parades de bus als polígons industrials Pla de la Bruguera i Can Carner de Castellar del Vallès (a Barcelona) o millorar la informació a l’interior dels busos, especialment per als usuaris amb deficiències de visió (a Granada).

També s’han fet ressò de les nostres reivindicacions altres plataformes i associacions, com la Plataforma para la Recuperación de la Castellana (novament a Madrid) que planteja quelcom similar al que vam proposar fa mesos o el Foro por la Movilidad Sostenible de Madrid, organització a la qual pertanyem des de fa un any amb d’altres associacions sindicals, veïnals, socials i ecologistes. També estem molt orgullosos que a Madrid cada vegada es parli més d’intermodalitat, lliure transbord i integració tarifària, pel fet que allà només existeix la integració tarifària als abonaments mensuals i turístics. Segurament no haurem estat decisius per introduir aquests termes en el debat, però les aparicions dels editors d’ecomovilidad.net Madrid en mitjans de comunicació tractant aquests temes poden haver contribuït.

I ara, què?

ecomovilidad.net volem seguir amb la nostra defensa de la mobilitat sostenible, plantejant noves idees i oferint continguts interessants. Tenim algunes coses en ment per posar en marxa en els pròxims mesos: noves seccions d’anàlisi de l’actualitat, bones idees d’altres països que es poden aplicar a Espanya, més col·laboradors convidats, entrevistes i interactivitat amb els lectors a través de les xarxes socials (estem a Facebook i Twitter). Però, què vols veure aquí? ¿Què t’interessaria que féssim? Explica’ns-ho als comentaris!

facebook ecomovilidad.net fa dos anys0twitter ecomovilidad.net fa dos anys2google ecomovilidad.net fa dos anys0linkedin ecomovilidad.net fa dos anys0buffer ecomovilidad.net fa dos anys

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

One thought on “ecomovilidad.net fa dos anys

  1. Pingback: Bitacoras.com