La IV Cursa de Transports de l’Hospitalet: triomf de la bici i del Metro

facebook La IV Cursa de Transports de lHospitalet: triomf de la bici i del Metro 0twitter La IV Cursa de Transports de lHospitalet: triomf de la bici i del Metro 4google La IV Cursa de Transports de lHospitalet: triomf de la bici i del Metro 0linkedin La IV Cursa de Transports de lHospitalet: triomf de la bici i del Metro 0buffer La IV Cursa de Transports de lHospitalet: triomf de la bici i del Metro
Cursa LH.12 500x260 La IV Cursa de Transports de lHospitalet: triomf de la bici i del Metro
 
S’IMPOSA LA BICICLETA A LES TRES RUTES. Dijous 20 de setembre, de 18:00h a 20:00h, l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, amb el suport de l’Ajuntament de l’Hospitalet, la Generalitat de Catalunya i 16 voluntaris, es va celebrar la 4a Cursa de Transports de l’Hospitalet. La cursa s’ha dissenyat amb tres rutes des de la Biblioteca de Santa Eulàlia, el CEIP Puig i Gairalt (Pubilla Cases) i el Merca 2 de Bellvitge. El punt de destinació era la Masia de Ca n’Arús a la Rambla Marina, passant prèviament per un punt mig al Parc de la Torrassa. La Torrassa és un espai simbòlic per al futur del transport públic de l’Hospitalet, ja que l’estació de la línia 1 del Metro s’ha de veure acompanyada de les línies 9 i 10 de Metro, avui en construcció i, en un futur encara indefinit, s’hi ha d’afegir un intercanviador amb totes les línies de Rodalies de Barcelona.
 
Cursa LH.22 La IV Cursa de Transports de lHospitalet: triomf de la bici i del Metro
 
TEMPS DE VIATGE. A les tres rutes s’ha imposat la bicicleta amb un clar avantatge de temps respecte la resta de mitjans de transport. La moto ha quedat en segona posició, a 5 minuts de la bici, a l’única ruta on ha participat, des del CEIP Puig i Gairalt. Autobús, vianant i vehicle privat s’han alternat les darreres posicions segons subrutes i rutes. L’autobús L16, amb un interval de pas de 20 minuts, ha penalitzat molt els recorreguts en bus; mentre que el metro i els busos L12 i L14, amb intervals inferiors als 7 minuts, han obtingut millors resultats. Cal destacar que la combinació L12+L14 ha igualat els temps del Metro L1 entre Bellvitge i la Torrassa.
 
SENSE COMPTAR PEATGES NI APARCAMENT, EL COTXE I LA MOTO JA SÓN 5 I 2 VEGADES MÉS CARS QUE EL TRANSPORT PÚBLIC. Com vam explicar recentment, i malgrat l’increment tarifari dels darrers temps, anar en transport públic segueix resultant molt més econòmic que fer funcionar i mantenir un vehicle propi. Per calcular correctament les despeses del vehicle privat no pot tenir-se en compte únicament la despesa del carburant, ja que en un vehicle dièsel suposa només el 21 % dels costos totals, que inclouen la pròpia adquisició del vehicle, el manteniment, l’assegurança, els impostos, el canvi de pneumàtics, etcètera. Per a un desplaçament diari de 30 quilòmetres, un cotxe dièsel costa uns 3.700 € per any, i un de gasolina uns 4.000 € per any. En el cas de la moto, amb un cost anual d’uns 1.300 €, el carburant és només el 17 % del total. Si assumim una despesa en transport públic equivalent a 11 T-50/30 d’una zona i 250 € en bitllets senzills de diverses zones, el transport públic anual resultaria per 665 €, el 17 % del que costa un cotxe i el 50 % del que costa una moto per a una sola persona.

SORTEIG D’UNA BICICLETA. La cursa de transports de l’Hospitalet ha sortejat una bicicleta plegable entre els participants. L’afortunat ha estat el Lázaro Castillo, que l’ha estrenat només rebre-la, en un viatge combinat amb el tren de Rodalies.

Cursa LH.32 La IV Cursa de Transports de lHospitalet: triomf de la bici i del Metro

Agraïm a tots i totes les participants la seva intensa col·laboració en el correcte desenvolupament d’aquesta cursa, que ha permès demostrar, una vegada més, que la mobilitat sostenible és la millor opció per desplaçar-se per l’Hospitalet.
facebook La IV Cursa de Transports de lHospitalet: triomf de la bici i del Metro 0twitter La IV Cursa de Transports de lHospitalet: triomf de la bici i del Metro 4google La IV Cursa de Transports de lHospitalet: triomf de la bici i del Metro 0linkedin La IV Cursa de Transports de lHospitalet: triomf de la bici i del Metro 0buffer La IV Cursa de Transports de lHospitalet: triomf de la bici i del Metro

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

2 thoughts on “La IV Cursa de Transports de l’Hospitalet: triomf de la bici i del Metro

  1. Pingback: Bitacoras.com