A Barberà, usuaris i ajuntament es mouen

Com us vam comentar la setmana passada, aviat s’havien de produir novetats sobre la supressió de dues de les tres línies de bus urbà de Barberà del Vallès. I així ha estat, tant per part dels usuaris afectats com per part de l’ajuntament que va prendre aquesta decisió. Anem per pams.

Dilluns passat, dia 12, tres dels treballadors dels polígons industrials Santiga i Can Salvatella afectats per l’eliminació de la línia 3 van ser entrevistats al programa “Els matins” de TV3 per les periodistes Helena García Melero i Magdalena Oliver. Durant l’entrevista els treballadors van exposar en quines circumstàncies s’ha dut a terme aquesta mesura i quina oferta de transport públic tenen ara per arribar a la feina els prop de 15.000 treballadors d’aquests polígons. A més, es va emetre un vídeo en què es posa de manifest que l’única alternativa que tenen actualment moltes persones és caminar durant més de mitja hora pel mig del camp. Podeu veure l’entrevista fent click a la fotografia superior.

Per altra banda, durant una reunió que va tenir lloc divendres passat, dia 9, el regidor de Mobilitat de l’ajuntament de Barberà del Vallès, sr. Antonio Báez, es va comprometre amb els representants de la PTP a restablir parcialment el servei a la línia 3 en el termini màxim de dues setmanes. Així, en principi abans d’acabar setembre aquesta línia disposarà de tres expedicions al matí i de dues més a la tarda. Tot fa pensar que les expedicions del matí que es recuperaran seran la de les 6:25, la de les 7:25 i la de les 8:25. Respecte a les de la tarda, el regidor es va comprometre a que hi hauria una expedició entre les 13:00 i les 15:00 i una altra entre les 17:00 i les 19:00. És probable que les expedicions finalment escollides siguin la de les 14:25 i la de les 17:25, en ser les que acostumaven a tenir més demanda.

En principi, al llarg d’aquesta setmana l’ajuntament de Barberà del Vallès, l’Autoritat del Transport Metropolità i Sarbus haurien de validar aquesta proposta basada en 5 expedicions i s’hauria de fixar la data de restabliment del servei. És probable, però, que aquest restabliment es dugui a terme en dues fases, de manera que les expedicions del matí es posarien en marxa de manera imminent, mentre que les de la tarda començarien a finals d’aquest mes. En tot cas, però, el regidor va assegurar durant la reunió que abans del ple municipal del dia 28 ja circularien les 5 expedicions compromeses. Per suposat, des d’ecomovilidad.net continuarem atents i denunciarem, si cal, qualsevol incompliment del pacte de mínims assumit per l’ajuntament.

En definitiva, gràcies a la mobilització duta a terme tant pels treballadors a títol personal (presentant queixes a l’ajuntament, recollint signatures, creant una “plataforma d’afectats” a través d’internet, fent arribar el seu cas a diferents programes de televisió i ràdio), com des de la PTP (denunciant la situació davant dels mitjans de comunicació i actuant com a representant dels afectats en la reunió amb l’ajuntament) i des d’ecomovilidad.net (contactant amb els mitjans per tal que es fessin ressò del cas i dedicant a aquest cas molts dels articles que hem preparat durant les darreres setmanes), hem aconseguit que l’ajuntament restableixi el servei de bus als polígons Santiga i Can Salvatella, tot connectant-los amb l’estació de Rodalies de Barberà del Vallès.

És evident, però, que el compromís assumit per l’ajuntament ens deixa una sensació agredolça, ja que, tot i que aviat es restablirà el servei a la línia 3, suposarà una reducció drástica de l’oferta respecte la que hi havia al mes de juliol, en passar de 13 a només 5 expedicions. En tot cas, calculem que aquestes 5 expedicions satisfaran les necessitats, aproximadament, de 3/4 parts de les persones que utilitzaven habitualment aquesta línia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

4 thoughts on “A Barberà, usuaris i ajuntament es mouen

  1. olé! per a què continui guanyant la racionalitat! Ara, començar el servei només pel matí implica solucions imaginatives per a la tornada cap a casa (el que vol dir que molts potencials usuaris continuaran agafant el vehicle particular, i el que podria fer que l’ajuntament justifiqués que com que hi ha molt poca demanda pot suprimir el servei de nou…)

  2. Gracies a tots els que us heu implicat i mogut i fet public el problema. Gracies tambe als que sense estar directament afectats ens han donat suport. Moltes ganes q es restableixi el servei almenys del mati que em pemetra dormir una hora i escaig mes i no haver de llevar-me com les gallines per anar amb companys amb qui no coincideixo en horari

  3. Pingback: Bitacoras.com