Arrenca la tercera edició de BCN Rail

0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Buffer this page

Avui s’ha inaugurat a la Fira de Barcelona la tercera edició de BCN Rail, el Saló Internacional de la Indústria Ferroviària, que romandrà obert fins el proper divendres al Pavelló 2 del Recinte Gran Via, a L’Hospitalet de Llobregat.

Aquest va dirigit tant a les Administracions Públiques com a les empreses constructores, de serveis i manteniment, als fabricants de material mòbil, a les empreses d’enginyeria i als operadors de transport.

Aquest saló, que és el més important en aquest àmbit de tot l’Estat, permet conèixer les darreres novetats del sector, gràcies a la presentació, a BCN Rail Innova, de trens i de tecnologia ferroviària de darrera generació, així com d’equips auxiliars, material de senyalística, infraestructura, electrificació i telecomunicacions. De fet, durant aquests dies es preveu presentar fins a 45 projectes recents i innovadors en el sector ferroviari.

BCN Rail, tot i haver-se celebrat per primer cop l’any 2007, ha esdevingut ja una cita ineludible en la seva especialitat, amb la presència de més de 8.000 professionals. A més, compta amb més de 200 empreses inscrites, de les quals 40 són estrangeres. Es dóna la circumstància que, malgrat la preocupant situació econòmica del país, enguany se superarà el nombre d’expositors de la darrera edició, celebrada al 2009.

Una aposta per la internacionalització

Davant l’actual paràlisi inversora tant a Catalunya com a la resta d’Espanya, l’edició de BCN Rail que avui comença pretén posar l’accent en les oportunitats de negoci que s’obren en països emergents, com Brasil, Turquia, Algèria, Rússia, Bulgària, Índia, Panamà o Equador. Ajudaran a aconseguir-ho tant els tallers internacionals que s’han programat com el I Fòrum Internacional Ferroviari, que tindrà més de 80 ponents, entre els quals hi haurà, per exemple, representants de les empreses que gestionen els ferrocarrils russos, el metro de Moscou i el de Panamà.

I és que actualment més del 50 % de l’activitat del sector es concentra a l’estranger, ja que projectes com els corredors ferroviaris a la Península Ibèrica, en què s’invertiran uns 36.000 milions d’euros, no s’executaran fins d’aquí a 15 o 20 anys. Per això, al saló BCN Rail es presentaran durant aquesta setmana importants projectes ferroviaris de caràcter internacional, com els del Govern de Brasil, que preveu invertir més de 15.000 milions d’euros fins l’any 2023 per tal de modernitzar i ampliar la seva xarxa, els de Rússia, que hi destinarà uns 450.000 milions durant les pròximes dues dècades, o els d’Algèria, que invertirà 28.000 milions d’euros en els propers tres anys.

En definitiva, BCN Rail és una oportunitat per conèixer les novetats del sector ferroviari, però també per analitzar el present i el futur del ferrocarril. En els pròxims dies us farem cinc cèntims del que es pot veure fins divendres en aquest saló.

0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Buffer this page

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

2 thoughts on “Arrenca la tercera edició de BCN Rail

  1. Pingback: Bitacoras.com
  2. Yo tendré la oportunidad de asistir a esta feria este jueves, no creo que me decepcione pues tengo puestas muchas expectativas y por lo que he ido leyendo van a asistir multitud de empresas e instituciones importantes.

    Saludos.