De promeses a fets (2): l’autobús

0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Buffer this page

Continuant amb l’anàlisi de les promeses electorals que haurien de fer-se realitat al llarg de la propera legislatura municipal, avui ens centrarem en les actuacions per potenciar la utilització de l’autobús.

RETBUS I BUS EXPRÉS

CiU, PSC, PP, ICV-EUiA i Unitat per Barcelona advocaven als seus respectius programes electorals per crear una xarxa ortogonal d’autobusos d’alta capacitat i freqüència que resulti fàcilment comprensible per als usuaris. Una magnífica notícia, sens dubte, ja que per primera vegada l’autobús ha entrat en campanya electoral, després d’un llarg període de temps en què aquest mitjà de transport ha perdut velocitat comercial sense que des dels partits polítics es proposessin solucions. És, doncs, el moment d’apostar decididament pel Retbus, i sembla que CiU obtindrà el recolzament unànime del ple municipal per fer-ho.

Per altra banda, tots els partits, tret del PP, han promès que crearien carrils bus-VAO als principals accessos a Barcelona. L’ampli suport a aquesta proposta sens dubte podria contribuir a que aquests es portessin a terme d’una vegada. Finalment, Convergència i Unió incloïa entre les seves promeses electorals la creació de noves línies exprés de bus per connectar els punts neuràlgics de la ciutat, qüestió que haurà de negociar amb la resta de formacions per poder tirar-la endavant.

BUS CONVENCIONAL

Tot i que CiU va ser l’única formació política que apostava al seu programa electoral per augmentar la freqüència de pas de les línies de bus de Torre Baró, Vallbona i Montjuïc, així com de la línia 24, i per revisar el recorregut i la freqüència de pas de les línies 6, 34 i 66, molt probablement comptarà amb el suport d’altres partits. Així mateix, és factible que CiU aconsegueixi recolzaments per perllongar la línia 87 fins a la Diagonal. Per altra banda, CiU i ICV-EUiA són partidàries de fomentar l’ús d’autobusos híbrids i elèctrics, tot i que sembla sensat pensar que altres formacions també donarien suport al govern municipal si pretengués dur a terme una iniciativa d’aquest tipus.

Potser CiU també aconseguiria el suport d’altres grups polítics per complir amb la seva promesa de crear línies de bus nocturn que segueixin el recorregut del metro per tal de suplir al suburbà mentre aquest roman tancat, una mesura que es va posar en marxa fa uns anys a Madrid i que no està complint les expectativas, per la qual cosa a ecomovilidad.net Barcelona no la considerem prioritària. Per altra banda, potser a CiU li resulti una mica complicat aconseguir suports per crear autobusos escolars llançadora, ja que cap altra formació portava aquesta idea al seu programa electoral.

Convindria, així mateix, que CiU recolzés la idea d’ICV-EUiA de donar prioritat semafòrica al bus i que s’implantés, com defensa Unitat per Barcelona, un sistema d’informació a l’usuari almenys a les principals parades d’autobús. Finalment, seria convenient, com posen de manifest els ecosocialistes i els independentistes, ampliar l’amplada dels carrils bus.

BUS DE BARRI

Tot i que no existeixen pràcticament similituds en aquesta matèria entre el programa de CiU i el de la resta de partits, la importància d’atendre amb aquest servei sobretot a persones grans ens porta a pensar que probablement la coalició nacionalista aconseguirà el recolzament necessari per perllongar el recorregut dels busos 113, 115 i 131, per augmentar la freqüència de pas del bus 117, per revisar el recorregut i la freqüència dels busos 123 i 130, així com per ampliar fins a les 22 hores l’horari dels busos de barri que circulen per Sarrià-Sant Gervasi i per crear un bus de barri a La Barceloneta, un altre a Sant Antoni i un més entre el barri de La Salut i la Sagrada Família. Considerem, a més, que convindria també materialitzar la proposta del PSC d’instal·lar bancs a les parades del bus de barri sempre que sigui possible.

0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Buffer this page

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *