De promeses a fets (4): motos i cotxes

0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Buffer this page

Continuem amb l’anàlisi que vam iniciar fa uns dies i que ens ha permès conèixer ja les principals novetats que hi hauria en acabar la propera legislatura a la ciutat de Barcelona pel que fa a mobilitat sostenible, explicant en aquesta ocasió les actuacions que, segons el programa electoral de CiU, es duran a terme en relació amb la moto i al cotxe.

MOTO

En aquest àmbit, CiU i el PSC coincideixen en proposar als seus programes electorals l’eliminació de les pintures lliscants a la via pública. Així mateix, la coalició nacionalista, el PSC i ICV-EUiA advoquen per promoure l’aparcament de les motos fora de les voreres, tot i que, inexplicablement, CiU és partidària també de canviar la normativa actual per permetre que les motos aparquin a les voreres del Poblenou que tinguin més de tres metres d’ample, així com de crear accessos específics per a aquests vehicles a les voreres. Per altra banda, CiU podria complir amb la seva promesa electoral d’instal·lar elements d’absorció d’impactes als punts amb una més gran accidentalitat si aconsegueix el suport d’altres formacions. Finalment, la mayoria formada per CiU i el PP faria possible que les motos poguessin circular legalment pel carril bus-taxi.

APARCAMENT

Sobre aquesta qüestió, CiU planteja múltiples actuacions, tot i que només unes poques comptarien, en principi, amb el recolzament de la majoria del consistori barceloní. Així, doncs, gràcies al suport del PP es podria fer que l’àrea verda resultés gratuïta per a residents i flexibilitzar els criteris d’elecció de la zona d’aparcament a l’àrea verda per a determinats col·lectius.

En canvi, CiU no té garantida la majoria suficient per autoritzar que els vehicles elèctrics aparquin gratuïtament a l’àrea verda, ni per crear una acreditació professional que permeti aparcar lliurement en ella, independentment de la zona que en teoria correspondria per residència, ni per ampliar l’àrea verda a la part alta de Barcelona, ni per habilitar el carril bus del Carrer Mandri com aparcament nocturn per a veïns, ni per cobrar per minuts a la zona blava. En aquest àmbit, des d’ecomovilidad.net Barcelona considerem que el govern municipal de la ciutat comtal hauria d’evitar la construcció de grans aparcaments de rotació, ja que, com posa de manifest ICV-EUiA al seu programa electoral, incentiven l’ús del cotxe particular.

AMPLIACIONS A LA XARXA VIÀRIA

Entre les propostes electorals que s’han llançat en aquest àmbit destaca l’ampliació de la Ronda Litoral i dels accessos viaris al port, ja que comptarien amb el suport, almenys, de CiU i del PSC. La coalició nacionalista és partidària, a més, de construir un túnel viari entre el Carrer Foc i la Plaça d’Espanya i de desdoblar els túnels de Vallvidrera fins al Carrer Numància.

Des d’ecomovilidad.net Barcelona entenem que les polítiques que advoquen per les successives ampliacions viàries són un error perquè inciten a l’ús irracional del vehicle privat. Per això, considerem que convindria renunciar a noves infraestructures viàries (el túnel d’Horta, el túnel viari que travessaria Montjuïc, l’ampliació de la Ronda Litoral i el desdoblament dels túnels de Vallvidrera), d’acord amb el criteri d’ICV-EUiA. Així mateix, creiem que el nou govern municipal hauria de fer seva la proposta llançada per Unitat per Barcelona consistent en la restricció temporal de la circulació de vehicles privats pel centre de la ciutat quan es produeixin episodis persistents de contaminació atmosfèrica.

0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Buffer this page

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

One thought on “De promeses a fets (4): motos i cotxes

  1. Pingback: Bitacoras.com