ecomovilidad.net fa dos anys

L'equip inicial d'ecomovilidad.net posa davant d'un bus commemoratiu que ens va facilitar l'EMT de Madrid

Tornem a parlar de nosaltres mateixos per un dia perquè es tracta d’una ocasió especial: aquests dies celebrem el nostre segon aniversari. El 31 de juliol de 2009 veia la llum el nostre web, aleshores només amb l’edició de Madrid i tot just dos editors, que van ser tres en una setmana i quatre amb l’expansió a Granada.

Però a poc a poc vam anar creixent, ampliant el nombre d’edicions i d’editors. Actualment formen part de la nostra plantilla de col·laboradors prop d’una vintena de persones que, puntualment o de forma regular, defensen la mobilitat sostenible a les nostres edicions de Madrid, Barcelona i Granada.

Un enfoc de defensa de la mobilitat sostenible

Perquè des del principi sabíem que no volíem limitar-nos a explicar notícies de nota de premsa, ni a glossar els nombres de sèrie de les darreres incorporacions de trens o autobusos a la flota. Des d’ecomovilidad.net sempre hem volgut ser influents en la defensa del transport públic i la mobilitat sostenible a les nostres ciutats. Sabem que el nostre punt de vista molesta a aquells que no conceben la ciutat sense el seu vehicle, o que no creuen que les coses poden canviar a millor, i així ens ho han fet veure als seus indignats comentaris. Però continuarem amb la nostra línia editorial, perquè estem convençuts que una ciutat més sostenible, neta, segura i accessible per a tothom passa per la reducció del trànsit.

Propostes en positiu

Les propostes i idees també han estat una part fonamental dels nostres articles. No ens agrada simplement protestar, així que sempre que ha sigut possible hem tractat de plantejar alternatives realistes però ambicioses. I prova de que eren possibles és que moltes d’elles han acabat portant-se a la pràctica.

Exemples d’idees que vam plantejar al nostre blog i que finalment (amb alguns canvis en ocasions) s’han dut a terme són mostrar només el destí als autobusos, crear una línia que uneixi el centre amb l’aeroport durant tota la nit, utilitzar per fi l’anglès als cartells del metro o millorar la informació de les pantalles a les parades d’autobús (a Madrid), restablir les parades de bus als polígons industrials Pla de la Bruguera i Can Carner de Castellar del Vallès (a Barcelona) o millorar la informació a l’interior dels busos, especialment per als usuaris amb deficiències de visió (a Granada).

També s’han fet ressò de les nostres reivindicacions altres plataformes i associacions, com la Plataforma para la Recuperación de la Castellana (novament a Madrid) que planteja quelcom similar al que vam proposar fa mesos o el Foro por la Movilidad Sostenible de Madrid, organització a la qual pertanyem des de fa un any amb d’altres associacions sindicals, veïnals, socials i ecologistes. També estem molt orgullosos que a Madrid cada vegada es parli més d’intermodalitat, lliure transbord i integració tarifària, pel fet que allà només existeix la integració tarifària als abonaments mensuals i turístics. Segurament no haurem estat decisius per introduir aquests termes en el debat, però les aparicions dels editors d’ecomovilidad.net Madrid en mitjans de comunicació tractant aquests temes poden haver contribuït.

I ara, què?

ecomovilidad.net volem seguir amb la nostra defensa de la mobilitat sostenible, plantejant noves idees i oferint continguts interessants. Tenim algunes coses en ment per posar en marxa en els pròxims mesos: noves seccions d’anàlisi de l’actualitat, bones idees d’altres països que es poden aplicar a Espanya, més col·laboradors convidats, entrevistes i interactivitat amb els lectors a través de les xarxes socials (estem a Facebook i Twitter). Però, què vols veure aquí? ¿Què t’interessaria que féssim? Explica’ns-ho als comentaris!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

One thought on “ecomovilidad.net fa dos anys

  1. Pingback: Bitacoras.com