El Parc Ciclista del Llobregat, un nou instrument per fomentar la bici

Al juny es va inaugurar el Parc Ciclista del Llobregat, amb el qual es pretén fomentar l’ús de la bicicleta entre la ciutadania. Aquest equipament, que és gestionat per la Federació Catalana de Ciclisme, es troba al Baix Llobregat, concretament a uns terrenys ubicats a la confluència dels termes municipals d’Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. La seva construcció, que ha tingut un cost que supera els 550.000 euros, ha sigut finançada per aquests tres municipis, així com per l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Aquesta instal·lació, que és la segona d’aquestes característiques que existeix a Catalunya, després de Terrassa, disposa de dos circuits de carretera (un de 7 metres d’ample i 648 metres de llarg i un altre de la mateixa amplada i 248 metres de llarg) i de dos més per a bicicleta de muntanya, la qual cosa el converteix en un interessant instrument tant per a la pràctica del ciclisme federat com per agafar experiència amb la bicicleta abans d’atrevir-se a circular pel carrer compartint espai amb cotxes, motos i vianants, ja que el recinte es troba tancat. Per satisfer les diferents necessitats, el Parc Ciclista del Llobregat ofereix diversos abonaments: per a ús individual i familiar, per a competicions i entrenaments federats, per a escoles de ciclisme, etc.

Aquest és, en definitiva, un equipament que pot resultar interessant per a les famílies que pretenen habituar els seus fills petits en l’ús de la bicicleta i en la pràctica de l’esport. A més, pot arribar-se a ell fàcilment en transport públic, gràcies a les parades Hospital Sant Joan Despí / TV3 i Llevant / Les Planes de les línies T3 i T2, respectivament, del Trambaix. Per això des d’ecomovilidad.net Barcelona valorem molt positivament que les quatre corporacions locals abans esmentades hagin unit els seus esforços per construir una instal·lació d’aquestes característiques, que fa possible un estil de vida i de mobilitat saludable.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

3 thoughts on “El Parc Ciclista del Llobregat, un nou instrument per fomentar la bici

  1. Me parece muy bien que se construyan instalaciones de este tipo, pero no solo para ciclistas, aqui en cornellla somos muchos los que tambien , nos gusta hacer deporte sobre patines,patinete y skate.
    Y como han hecho en sant boi, la pista que han construido, la pueden utilizar todos deportes que contienen ruedas, por ese motivo algunos nos desplazamos a practicar nuestro deporte alli,
    Si aqui hiciesen lo mismo saldria mucho mas rentable , ya que en vez de desplazarnos y pagar alli , nos que dariamos aqui

  2. Bueno, ya era hora de que hicieran algun circuito aunque bastante pequeño para un cicloturista que quiera entrenar durillo, es mejor eso que nada. Ya que desde que modificaron el poligono pedrosa en hospitalet, donde antes se podia dar unas vueltas a un pseudo circuito de unos 2kms donde nos fogueabamos los ciclistas de la zona los martes y jueves.