El primer plànol metropolità de carrils bici

Guia_de_la_Bicicleta[1]L’AMB fa un pas endavant per promocionar la bici com a mitjà quotidià per desplaçar-se i crea un plànol de carrils bici que engloba tots els municipis on es va estendre el servei d’aparcaments segurs Bicibox. En concret, el mapa inclou el Baix Llobregat sud (Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi, El Prat, l’Hospitalet, Cornellà, Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí i Sant Feliu de Llobregat), així com Sant Cugat, ja que aquest municipi també disposa de Bicibox, gestionats per la mateixa AMB.

Per tal de fer-lo entenedor, s’estandarditzen uns criteris i es divideixen els itineraris en 3 simples categories: carril bici, camí verd i vies pacificades. Al plànol també podem veure totes les estacions de Bicibox que hi ha repartides pel territori, per si volem aparcar la nostra bici de forma segura. Cal, però, donar-se d’alta prèviament al servei a través del web www.bicibox.cat.

Entenem que aquesta publicació és molt més que un recull de dades de cadascun dels municipis, ja que per primera vegada es té una visió àmplia de la bicicleta. És una radiografia molt clara de com està de preparat el Baix Llobregat per facilitar els desplaçaments en bici. I ens agrada veure que no estem tan malament com podríem arribar a imaginar.

Queda clar que molts municipis han planificat els seus carrils bici d’esquenes als municipis veïns i això es demostra amb la discontinuïtat de corredors importants, com el de l’Av. Baix Llobregat entre Sant Joan Despí i Cornellà o el de la Carretera Reial N-340 al seu pas per Esplugues. També es pot observar com hi ha moltes cruïlles que no estan resoltes, així com rotondes on el carril bici desapareix i torna a aparèixer un cop s’ha creuat.

Guia bici AMB.jgpAquest plànol, doncs, pot ser una eina per demanar als municipis que acabin d’unir els carrils per la seva importància no només veïnal, sinó metropolitana. També hauria de servir per adonar-nos de la importància de crear itineraris continus i que es comenci a treballar en la bona direcció.

Ara més que mai creiem que s’han de concentrar els pocs recursos que hi ha en aquelles petites obres que connectin allò que ja tenim, en lloc d’apostar per grans infraestructures faraòniques. Per fer-vos una idea, quan d’aquí a pocs mesos s’inauguri el nou pas sobre el riu Llobregat, es podrà anar en bici de Sant Just Desvern a Sant Boi en menys de 20 minuts. Del Prat a l’Hospitalet ja avui en dia es triga menys de 15 minuts.

Des d’ecomovilidad.net volem felicitar aquesta iniciativa de l’AMB envers la bicicleta, ja que creiem que és bàsica per potenciar l’ús d’aquest fantàstic mitjà de transport. Ara els ciutadans tenim accés a una informació abans inexistent i podem planificar millor les rutes per als nostres desplaçaments.

El plànol es pot descarregar en PDF o demanar-lo en qualsevol oficina d’atenció al ciutadà de les ciutats esmentades.

Sobre el autor
Licenciado en aviación comercial. Trabajo como consultor de movilidad.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *