El procés participatiu en la reforma de la Diagonal (1): les fases

Foto: Joan Anton Tineo

Al setembre de 2008 l’Ajuntament de Barcelona va fer pública la intenció de reformar la Diagonal, amb l’objectiu de millorar l’espai de vianants i les condicions mediambientals,  potenciar el transport públic i recuperar el valor de patrimoni històric, social i cultural. El procés participatiu es basa en cinc fases:

  1. Informació i comunicació (febrer – maig de 2009):  donar a conèixer els objectius de la reforma.
  2. Aportacions ciutadanes (juny – setembre de 2009):  per mitjà de taules sectorials amb les entitats ciutadanes i una butlleta participativa que va ser omplerta per més de 30.000 persones amb 175.000 aportacions, que van ser traslladades a l’Oficina Tècnica de la Diagonal per a ser incorporades al projecte.
  3. Devolució (a partir de març de 2010): cada persona que va enviar la butlleta participativa rebrà una carta individualitzada donant resposta a les seves aportacions.
  4. Debat de les alternatives (març – maig de 2010): amb l’exposició pública als Jardinets de Gràcia, el web www.bcn.cat/diagonal i la realització de jornades informatives es pretén donar a conèixer a la ciutadania les dues propostes.
  5. Consulta ciutadana (del 10 al 16 de maig de 2010): totes les persones majors de 16 anys empadronades a Barcelona podran expressar la seva opinió mitjançant un sistema de votació electrònica.

En els propers dies parlarem de les aportacions ciutadanes, les opcions de la reforma i el procés consultiu.

Sobre el autor
Licenciado en Geografía por la Universitat de Barcelona. Trabajo como técnico de movilidad de la asociación Promoció del Transport Públic desde 2005, donde he realizado numerosos estudios de movilidad y campañas a favor de la sostenibilidad en el transporte.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *