L’ascensor: sobre la policia, la línia R8 i la tornada als 120 km/h

Repassem un cop més en aquesta secció les qüestions que han estat notícia recentment en matèria de mobilitat.

Per això, assignem l’ascensor que puja a la intenció del nou alcalde de Barcelona, Xavier Trias, d’ampliar la presència policial a les instal·lacions del metro. Des d’ecomovilidad.net Barcelona valorem molt positivament aquesta iniciativa, en tant que hauria de contribuir a lluitar contra els robatoris que cometen grups organitzats de carteristes, sobretot a les estacions més transitades pels turistes, com han posat de manifest recentment els mitjans de comunicació. Si els carrers de les nostres ciutats, així com les carreteres, les autovies i fins i tot les autopistes (tot i que aquestes darreres són gestionades per empreses privades) compten amb patrulles de policia, no entenem per què al metro la lluita contra la petita delincuència correspon bàsicament a empreses de seguretat privada i la policia es limita a actuar de paisà i només de manera puntual. L’actuació conjunta dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana pot donar molt bons resultats en aquest àmbit.

En canvi, considerem que en aquesta ocasió l’ascensor que ni puja ni baixa ha de recaure sobre la nova línia R8 de Rodalies. Fruit d’una reestructuració de la xarxa que, en general, valorem positivament en tant que ha permès millorar l’oferta de trens a les línies R1, R3 i R4, la nova línia R8 uneix entre sí el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, però no disposa d’intercanviadors en condicions amb les línies S1 i S2 de FGC a Hospital General i a Volpelleres, respectivament, així com tampoc amb la línia R4 a tocar del centre comercial Baricentro de Barberà del Vallès.

Finalment, considerem que la qüestió que mereix aquesta vegada l’ascensor que baixa és la decisió del Govern espanyol de recuperar la velocitat màxima de 120 km/h a les carreteres. En suprimir el límit de 110 km/h s’ha renunciat a una mesura que, tal i com va reconèixer en el seu moment el propi Executiu, ha donat molt bons resultats, fins i tot millors del que s’havia previst inicialment. Des d’ecomovilidad.net Barcelona lamentem que hagin prevalgut els criteris econòmics sobre els de caràcter mediambiental a l’hora de prendre una mesura d’aquestes característiques.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

2 thoughts on “L’ascensor: sobre la policia, la línia R8 i la tornada als 120 km/h

  1. Molt d’acord amb el tema dels ascensors. A més vull afegir que el Trias està netejant de motos les voreres més estretes de Ciutat Vella, cosa positiva tenint en compte el discurs pro-moto que en fa.

  2. Pingback: Bitacoras.com