La carta d’ecomovilidad.net Barcelona als Reis d’Orient

0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Buffer this page

Estimats Reis d’Orient:

Aquest any els nois d’ecomovilidad.net Barcelona hem estat treballadors i constructius, com haureu pogut comprovar al llarg dels 100 articles que hem publicat en només nou mesos.

Abusant de la vostra generositat, volem començar demanant que procureu portar-nos moltes i molt bones notícies en relació amb la mobilitat.

A més, tot i que no dubtem de la vostra magnificència, i precisament perquè som conscients que tots, fins i tot vosaltres, estem vivint una època complicada amb la maleïda crisi, aquest any volem substituir la tradicional llista de regals que demanem que ens porteu si considereu que som mereixedors d’ells per una llista de tot allò que, encara que algú sembla haver demanat per a l’àrea metropolitana de Barcelona, nosaltres no volem rebre per considerar-ho absurd, faraònic, innecessari, il·lògic… o tot això a la vegada. A continuació us hem posat alguns exemples d’allò que, repetim, no volem rebre:

– No volem que ens porteu la línia L3 de metro al Baix Llobregat amb un recorregut absolutament esperpèntic que ens obligui a anar de Sant Feliu de Llobregat a Barcelona passant abans per Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat, amb l’agreujant de circular sovint en paral·lel al tramvia o a Rodalies.

– Tampoc no volem que ens porteu la tercera estació de FGC de Cornellà de Llobregat si, encara que pràcticament ningú no la utilitzi, com succeeix amb Colònia Güell, Santa Coloma de Cervelló i Quatre Camins, entre d’altres, han de parar en ella tots els trens, fent que el viatge de Manresa o Igualada a Barcelona duri fins a l’infinit i més enllà.

– Tampoc no ens fa cap il·lusió que la línia L6 de FGC arribi a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat si ha de fer-ho en via única només perquè algun il·luminat ha pensat que així ens estalviarem quatre duros, sense tenir en compte que aquesta idea fereix de mort qualsevol hipotètica prolongació en el futur.

– Tampoc no volem que ens porteu projectes faraònics consistents en carrils bus construïts en doble pis sobre les autopistes, a l’estil del que s’està creant a la C-58.

– Tampoc no volem que malbarateu el vostre temps i els vostres calers en construir el macrotúnel viari i/o ferroviari de Collserola, ja que allò que aportaria en termes de mobilitat no compensa l’esforç inversor.

– Tampoc no ens agradaria rebre com a regal el Quart Cinturó, en tant que representa un model caduc de mobilitat que es basa pràcticament només en el cotxe.

En definitiva, no volem que ens porteu regals enverinats en forma de grans infraestructures, que resultin inútilsque no tinguin cap interès, ja que, com tothom sap (encara que alguns no vulguin adonar-se) les grans infraestructures, ja summament costoses, no poden improvisar-se, ni guiar-se per criteris purament polítics, ni, sobretot, rectificar-se si no és a canvi de malbaratar ingents quantitats de diners de tots els contribuents per posar fi als errors d’aquells que només pensaven en el curt termini, en el benefici particular o en guanyar les eleccions prometent allò que és inviable o impossible.

Si les nostres peticions us semblen raonables i encara poguéssiu concedir-nos algun altre regal, us adjuntem a continuació una petita llista d’aquelles coses que sí ens agradaria rebre:

– Ens agradaria que el tramvia vertebrés millor el territori als municipis del Baix Llobregat que pertanyen a la corona 1, fent possible que els seus habitants enllacin fàcilment amb les principals línies de metro i Rodalies. Per això, ens faria molta il·lusió que el tramvia circulés, d’una vegada per totes, de Sant Just Desvern a Esplugues de Llobregat a través del Carrer Laureà Miró, evitant la volta per Montesa. També ens agradaria que alguna línia del Trambaix arribés directament a la Diagonal a través de l’Avinguda Països Catalans d’Esplugues de Llobregat, per poder enllaçar en pocs minuts amb les línies L3, L9 i L10 de metro i amb l’estació d’autobusos que s’ha previst a Zona Universitària. Així mateix, us demanem, si és possible, que existeixi una línia del Trambaix que, procedent d’Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern per la Carretera de Collblanc, es desviï a través de l’Avinguda Torrent Gornal per enllaçar amb l’intercanviador que es preveu construir a Torrassa, on, a part de la línia L1 de metro, confluiran als propers anys les línies L9 i L10 de metro i totes les línies de Rodalies.

– També ens agradaria que els autobusos interurbans disposessin del promès carril bus a la B-23 per, d’aquesta manera, beneficiar a aquells que accedeixen a Barcelona de manera sostenible.

– Ens agradaria també que ens portéssiu el túnel ferroviari de Montcada i Reixac, ja que permetria reduir el temps de viatge a la línia R4 entre Manresa i Cerdanyola del Vallès amb una inversió relativament petita.

– Així mateix, ens faria il·lusió rebre intercanviadors en condicions entre Rodalies i FGC a Rubí i Sant Cugat del Vallès, que permetin enllaçar ambdós mitjans de manera còmoda i directa, i no havent de caminar durant prop d’un quilòmetre, com succeeix actualment.

– També ens agradaria que portéssiu millores al transport públic dels municipis de la segona i tercera corona, especialment al Vallès Occidental, per atendre adequadament les necessitats dels seus prop de 900.000 habitants.

– Us demanem també que ens porteu d’una vegada el tramvia per tota la Diagonal i un TramVallès que doni servei als principals municipis del Vallès, però també a aquells que estan pitjor comunicats, com Badia del Vallès.

– Finalment, creiem que també val la pena que Cornellà Centre (on, recordem-ho, para la línia L5 de metro, les línies T1 i T2 del Trambaix i les línies R1 i R4 de Rodalies), es connecti adequadament i de forma ràpida amb el gran intercanviador previst al Prat de Llobregat, en què confluiran les línies L1, L2 i L9 de metro, les línies R2, R2 Nord i R2 Sud de Rodalies i una estació de l’AVE.

De totes maneres, si no és possible tot el que us demanem i heu de triar, preferim que no ens porteu allò que no ens agrada abans que que ens porteu allò que sí ens agrada, ja que el que no ens agrada, si arriba, serà una llosa que haurem de mantenir, en forma de tarifes, durant tota la vida encara que no tingui cap utilitat, mentre que les coses útils, si no arriben avui, poden arribar demà. En qualsevol cas, volem recordar-vos que el que hauríeu de gastar per aconseguir allò que sí volem es bastant menys del que costaria tot allò que us hem comentat que no desitgem rebre. Ho deixem en les vostres mans. Confiem que no ens defraudareu.

Atentament,

          Els nois d’ecomovilidad.net Barcelona

0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Buffer this page

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

6 thoughts on “La carta d’ecomovilidad.net Barcelona als Reis d’Orient

 1. Bah, si ells van en cotxe normalment, i apart això es un transport de qualitat per anar des dels centres de Barcelona (Ciutat Vella, Eixample i Gràcia) directes a universitats com ESADE, les escoles de peles, passant per zones de copes amb glamour, etc… sense haver de passar per cap barri “chungo”. Es una línia per “gente bien”, la L9 es pel populacho.

 2. Tachikomakun, crec que podrem aconseguir el que proposes sobre el mapa amb temps de viatge. A la PTP hi tenim contactes… 😉

  Sobre la L6 amb passos a nivell, els fets m’han fet perdre tota esperança. Mira l’exemple de Queralbs…

 3. Parlant de regalets, estaria bé demanar a la PTP que publiqués a un lloc accessible en pdf i png el plànol de les línies ferroviàries de Barcelona amb temps de transbord i viatge. Se que existeix perquè l’he vist en una de les revistes, però no és fàcil de trobar (normalment ho faig buscant la noticia sobre la obertura de la L9, que evidentment està desfasat) i no ho he trobar en un format còmode per imprimir o consultar. Encara millor seria que ens el deseixissin penjar al blog. Com a mínim, a tenir en compte per les inauguracions que en teoria hi pot haver aquests any.

  En el tema de la L6, com a mínim s’ha de garantir que després es podrà aprofitar l’obra actual si cal per duplicar amb un segon túnel més petit. Tot i que, per la zona que és, amb poc trànsit i peatons i mentre no hi hagi voluntat de prolongar-la molt més enllà de Sant Joan de Deu, amb només una via per estació, es podria treure-la a la superfície amb un carril sol entre parades, algunes parades dobles per fer encreuaments (molt més optim que dues vies entre estacions i una sola a andana), passos a nivell sincronitzats i aprofitar les cotes on es pugui per llocs sense nivell.
  I no es que ho digui per dir, això ho he viscut http://fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:CerisaieM2.JPG
  https://fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:Lausanne_Metro_M1_at_Bourdonnette.jpg

  En quant al tema del 4t cinturó, vaig mirar l’altre dia per gust a Google Maps quantes ciutats grans d’Europa tenen més de dos cinturons de ronda. Us animo a fer-ho i veure que poques son i quines, potser sortireu sorpresos, i si mirem més de tres (orbitals o semiorbitals completes), només he trobat un exemple, a un lloc on mengen entrepans de calamars a la romana.

 4. Pingback: Bitacoras.com