La imatge de la setmana: nous semàfors per a bicicletes

0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Buffer this page

Fa unes setmanes que a Barcelona estem d’estrena. Un nou semàfor per a bicicletes s’ha començat a instal·lar en els carrils bicis de doble sentit i d’altres indrets on és necessària una regulació de pas específica per a millorar la seguretat dels ciclistes, com és el cas dels carrils bici que circulen en el sentit contrari que els vehicles. Creiem que aquesta mesura integra encara més la bicicleta en el trànsit de la ciutat, de manera que cada cop queda més lluny la idea de què la bici és per a domingueros i ja es tracta com un element més de la mobilitat urbana.

Els 83 nous semàfors són més petits que els dels cotxes o vianants, són més baixos per ser a l’alçada de la vista i fan servir la tecnologia LED. A més del que veiem a la foto superior, en alguns passos de vianants s’ha instal·lat un únic quadre petit amb l’àmbar intermitent per a indicar la fase en què els vianants tenen prioritat a l’hora de creuar. Com ja és habitual amb la resta de semàfors nous de Barcelona, en cas d’apagada estan preparats per a funcionar durant dues hores sense subministrament elèctric.

Aquesta foto en concret, a més, és feta al nou Passeig de Sant Joan, que s’ha remodelat entre la plaça Tetuan i l’Arc de Triomf, segregant millor el carril bici i permutant un carril de cotxes per un agradable espai enjardinat amb parcs infantils, bancs i terrasses de bar. Una bona actuació per a fer el carrer més amable i afavorir l’ecomobilitat.

Podeu veure un parell de fotos més a la nostra pàgina de Facebook.

0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Buffer this page

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

2 thoughts on “La imatge de la setmana: nous semàfors per a bicicletes

  1. Pingback: Bitacoras.com
  2. Realment, la reforma del Passeig de Sant Joan ha quedat molt maca. El carril bici és ara més segur per als ciclistes i la zona verda habilitada a les voreres és molt agradable per als vianants. 🙂