La imatge de la setmana: una peculiar forma d’accedir a la feina en bici

Sovint anar a treballar en bicicleta és complicat perquè o bé no hi ha carrils bici i aparcaments segurs o bé és molt arriscat compartir l’espai públic amb motos, cotxes, furgonetes i fins i tot camions.

No és exactament aquest el cas que us ensenyem avui, tot i que el ciclista no està lliure de perill. Com podem veure a la foto que il·lustra en aquesta ocasió “La imatge de la setmana”, presa a l’Avinguda de Barcelona de Sant Joan Despí, existeix un carril bici que sembla convidar-nos a continuar pedalejant a través de les instal·laciones d’una empresa, si aconseguim superar, és clar, el “petit” obstacle que representa la seva tanca. Ni més ni menys.

Hem d’aclarir, per si algú no ho havia entès, que quan des d’ecomovilidad.net reivindiquem integrar els carrils bici al seu entorn no ens referim exactament a això… Volem pensar, doncs, que es tracta d’una zona industrial afectada per un pla urbanístic, per la qual cosa en els propers anys el carril bici podria tenir continuitat.

Com vam poder apreviar quan parlàvem del Parc Ciclista del Baix Llobregat, Sant Joan Despí acostuma a ser un referent comarcal en el foment de la bicicleta. No en va, els seus 31.000 habitants disposen de més de 13 km de carril bici al seu terme municipal, donant lloc a una xarxa que arriba a tots els barris i que és raonablement ben dissenyada, tot i que és evident que encara queden coses per fer

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

5 thoughts on “La imatge de la setmana: una peculiar forma d’accedir a la feina en bici

  1. Vaya, ya decía que me sonaba, estuve en una despedida de soltero en el restaurante que está justo al lado. Viendo el espacio de la acera en ese tramo, no han de quitar un par de metros, prácticamente han de expropiar hasta la altura del edificio principal, cargándose la zona de carga. Aunque por otra parte es una nave vacía en alquiler.

    Me recuerda a Avinguda del Marquès de Mont-Roig, antes de poner el Tram, pintaron un carril bici sobre la acera, que acababa justo en el hueco de las escaleras de Sant Roc. Un amigo y yo teníamos la teoría que esa era la distancia máxima que suponía el ayuntamiento que ya te habrían robado la bici.

  2. En los proyectos constructivos las expropiaciones van a cargo de los Ayuntamientos, no del contratista. De hecho en muchas ocasiones no figuran en el presupuesto de ejecución material. Aquí es obvio que se debería haber expropiado parte de un grupo de parcelas industriales pero quizá no se hizo para ahorrar costes. Esta actuación corresponde a la construcción del Trambaix.

    Saludos