La imatge: Jornada de portes obertes al metro?

A ecomovilidad.net Barcelona hem parlat en diverses ocasiones dels perjudicis que causen aquells que no validen el seu bitllet i aquells que utilitzen un títol de transport de manera inadequada, com fer servir indegudament la Targeta Rosa, la T-4 o un bitllet amb menys zones de les que es recorreran. Per acabar amb aquests comportaments incívics, els operadors adopten diferents mesures: campanyes de conscienciació, augment del nombre d’inspectors i de vigilants de seguretat, substitució dels torniquets d’accés per portes lliscants, obligació de validar el bitllet per sortir, etc. Com és lògic, aquestes actuaciones tenen un cost molt elevat, que al final paguem entre tots.

Per això ens sorprèn com era de fàcil colar-se fa uns dies a l’estació Palau Reial de la línia L3 de metro. I és que, com podem veure a la fotografia que il·lustra avui aquesta secció, algú va lligar la porta per la que habitualment només entren, prèvia obertura per part del personal de TMB, viatgers amb cotxets de nens o treballadors que porten a terme feines de manteniment a l’estació. Suposem que qui ho va fer va pensà que així podria entrar i sortir sense molèsties tants cops com necessités, però no va tenir en compte que aquesta decisió es contradiu amb els interessos de TMB i dóna una imatge absolutament oposada a la que aquesta empresa vol oferir.

Si, per algun motiu, és necessari deixar obert permanentment un accés, s’haurien d’adoptar les mesures que impedissin que aquest fos un colador per a tot aquell que pretengués entrar al metro sense pagar. Malauradament, al cas que ens ocupa no hi havia cap treballador de TMB al lloc del cap d’estació, ni vam veure vigilants de seguretat o treballadors de manteniment als passadissos, vestíbuls, escales, ascensors o andanes de l’estació. Ves a saber durant quant de temps Palau Reial va rebre als passatgers, i mai millor dit, amb les portes obertes

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

One thought on “La imatge: Jornada de portes obertes al metro?

  1. Pingback: Bitacoras.com