La reforma de la Diagonal inclourà una pista de gel

A poc a poc es van fent públics els detalls del nou projecte de reforma de la Diagonal que anunciava l’alcalde de Barcelona fa unes setmanes. Sembla que amb el debat amb els comerciants s’ha arribat a un primer acord que inclouria una pista de gel en els carrils que actualment s’utilitzen com a calçades laterals.

Després de l’èxit de la pista de gel de la Plaça Catalunya, batejada amb el nom BarGelona, els comerciants veuen la mesura amb bons ulls. «Amb la crisi hem notat un fort dencens de les vendes, especialment en els articles més econòmics» – afirma l’encarregada d’una coneguda boutique de la Diagonal. «Necessitem mesures que acostin a les classes populars als nostres comerços», afegeix.

A més, segons fonts del govern municipal, aquesta pista de gel milloraria la presència internacional de la marca Barcelona, reforçant la seva candidatura pels Jocs Olímpics d’Hivern al 2022. El projecte de reforma inclou també una actuació cada dissabte a la tarda de patinadors olímpics condecorats, com Caroline Zhang (EEUU), Polina Korobeynikova (Rússia) o Daniel Arriola (Mèxic). «Gràcies a l’erradicació del tramvia i el carril bici, disposarem de l’espai necessari per activitats més dinamitzadores», opina la regidora de Promoció Econòmica.

L’Ajuntament afirma que té algunes originals mesures en ment per a finançar el projecte, com ara apostar pel naming rights, és a dir, oferir a marques la disposició del nomenclàtor municipal per a poder canviar el nom de l’avinguda durant un temps determinat. Una de les primeres interessades seria la factoria Disney, que sembla tenir interés en modificar durant tres setmanes el nom de la via pel d'»Avinguda Diag On Ice» per promocionar el seu espectacle musical de patinatge, que es podrà veure al febrer al Palau Sant Jordi.

Però l’alcalde no s’oblida dels més necessitats. Com ja va fer al mes d’octubre, oferint aparcament gratuit a les mares d’una escola dels Legionaris de Crist al barri de Sarrià, a la nova Diagonal també hi haurà una prova pilot. Com a resultat d’un conveni amb la marca Loewe i l’Ajuntament, les mares d’aquesta escola podran aparcar gratuitament a la vorera si fan una compra mínima de 1.200 € i disposen de cadenes. En cas que la prova pilot resulti exitosa, la mesura s’extendrà a totes les mares de les escoles d’elit, a més d’altres prestigioses boutiques. «Em sembla estupendu» – declara Piluca de los Llanos-Vallisoleado, mare de nou criatures que participa en la prova pilot.

Sobre el autor
Licenciado en Geografía por la Universitat de Barcelona. Trabajo como técnico de movilidad de la asociación Promoció del Transport Públic desde 2005, donde he realizado numerosos estudios de movilidad y campañas a favor de la sostenibilidad en el transporte.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

3 thoughts on “La reforma de la Diagonal inclourà una pista de gel

  1. Hola Antonio,

    ¿Que la nieve se derrite en agosto? Nada de eso, se hace una ordenanza prohibiendo la fusión del hielo en agua a una atmósfera por encima de los cero grados y ¡listos!

  2. Será curioso ver cómo hacen para que no se deshaga en agosto! Una pena que se haya publicado hoy. Cualquier otro día habría supuesto la dimisión inmediata del alcale! Jeje

  3. Pingback: Bitacoras.com