L’ascensor: sobre el passatge a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la SMSS i la moto pel carril bus-taxi

Valorem un dia més, i gràcies a la secció “L’ascensor”, algunes de les moltes qüestions que han estat notícia darrerament en matèria de mobilitat sostenible.

Comencem concedint l’ascensor que puja a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, per haver augmentat en 6’7 milions el nombre de viatgers registrats al transport públic entre gener i agost d’aquest any, respecte al mateix període de l’any passat. Així, el lleuger descens que es va produir als busos de TMB va quedar més que compensat per l’augment que van aconseguir el metro i, en menor mesura, les companyies d’autobús de gestió indirecta.

En canvi, considerem que l’ascensor que ni puja ni baixa ha de recaure en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que es va celebrar del 22 al 29 de setembre. Com ja us vam explicar, tot i que algunes activitats, com les Curses de Transports i les pedalades, van tenir un grau de participación i de ressò mediàtic bastant significatiu, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura va quedar bastant enfosquida per l’escassa difusió que d’ella van fer les diferents administracions participats i per l’excessiu protagonisme que es va donar a la moto elèctrica.

Per acabar, en aquesta ocasió l’ascensor que baixa el mereixen, sens dubte, aquells que advoquen per permetre que les motocicletes i els ciclomotors circulin pel carril bus-taxi. Així, sembla ser que CiU s’ha deixat arrossegar definitivament pel PP en el seu afany per donar facilitats a les motos davant d’un transport públic de superfície que presenta una velocitat comercial de només 12 km/h i que va a la baixa any rere any. A més, els defensors d’aquesta mesura no tenen en compte el perill que generaría tant per a motoristes com per als usuaris del bus i l’efecte que pot causar sobre el transport públic de superficie, en ser Barcelona la ciutat amb el número més gran de motos per habitant de tota Europa.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

One thought on “L’ascensor: sobre el passatge a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la SMSS i la moto pel carril bus-taxi

  1. Pingback: Bitacoras.com