L’ascensor: sobre els 130 km/h, el Retbus i la L9

0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Buffer this page

Posem en marxa avui una nova secció a ecomovilidad.net Barcelona, anomenada “L’ascensor”, on repassarem, aproximadament dos cop al mes, les declaracions, propostes o actuacions de polítics o entitats que, segons el nostre parer, resulten més rellevants en matèria de mobilitat. Així, assignarem un ascensor ascendent a les iniciatives que compartim, mentre que tindran un ascensor descendent aquelles idees o actuacions que rebutgem. Finalment, hi haurà un ascensor que ni puja ni baixa si des d’ecomovilidad.net Barcelona tenim arguments tant a favor com en contra d’una mesura o proposta.

Sense que serveixi de precedent, volem començar la secció donant-li un ascensor que puja al RACC per manifestar-se en contra de la proposta llençada pel màxim responsable del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya d’augmentar a 130 km/h la velocitat màxima a les autopistes i autovies catalanes. Com posen de manifest nombrosos estudis, a més velocitat a les carreteres, major sinistralitat i major consum de combustible. Per tant, compartim amb el RACC que pujar a 130 km/h el límit de velocitat no és una bona idea.

L’ascensor que ni puja ni baixa se’l donem, en aquesta ocasió, a l’alcalde de Barcelona, per la manca de determinació política de l’ajuntament que dirigeix per posar en marxa, de una vegada per totes, el Retbus, és a dir, la xarxa exprés d’autobusos que hauria de revolucionar el transport públic en superfície de la nostra ciutat. La xarxa actual cada vegada té una velocitat comercial menor, la qual cosa ha propiciat que, any rere any, els seus usuaris siguin menys. Per això, des d’ecomovilidad.net Barcelona creiem que la implantació del Retbus no pot esperar més.

Finalment, creiem que el primer ascensor que baixa ha de recaure en el Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, per plantejar que a les properes ampliacions de la línia L9 que es posin en marxa no entrin en servei totes les estacions inicialment previstes. Encara que no va concretar quines serien les estacions sacrificades, podem descartar, per pura lògica, aquelles que tindran correspondència amb altres línies. Per tant, tot fa pensar que les que estarien al punt de mira del Conseller serien aquelles estacions que es troben a barris que no disposen de metro, quan són precisament aquests els que més necessiten l’arribada del metro. Considerem, en definitiva, que aquest no ha de ser el camí per reduir el dèficit de l’administració catalana.

0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Buffer this page

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

2 thoughts on “L’ascensor: sobre els 130 km/h, el Retbus i la L9

  1. Molt bona idea aquesta secció…

    L’ascensor que ni puja ni baixa podria anomenar-se directament l’ascensor atrotinat que roman fora de servei… just com és l’Ajuntament de Barcelona amb tots els seus acebillos&co.

    Se’m fa rar que el RACC deservi un ascensor ascendent… per fi els del RACC diuen alguna cosa coherent… fan massa de lobby pro-Auto.

    I sobre en Recorder… sembla que ni s’hagi mirat un sol minut el projecte constructiu de les L9 i L10. Som governats per ignorants, és lamentable.

  2. Pingback: Bitacoras.com