«L’ascensor»: sobre promobilletes.com, l’oferta de bus del Barcelonès Nord i les tarifes del 2012

Novament volem repassar en aquesta secció algunes de les qüestions relacionades amb la mobilitat sostenible que més rellevància han tingut durant les darreres setmanes.

L’ascensor que puja ha de correspondre, en la nostra opinió, a www.promobilletes.com, la iniciativa de dos joves enginyers de la UPC que, gràcies al patrocini d’empreses, feia possible l’adquisició de títols de transport amb descomptes que podien arribar a ser molt importants. Sens dubte, aquesta idea va posar en evidència la feina de l’Administració, que fins ara s’ha mostrat incapaç de fer avenços en aquest mateix sentit.

L’ascensor que ni puja ni baixa el mereix, en canvi, l’Entitat Metropolitana del Transport per la nova xarxa de busos del Barcelonès Nord que gestiona Tusgsal. Tot i que seria injust no reconèixer l’important esforç que s’ha fet per optimitzar la xarxa arran de la seva reestructuració, no és menys cert que aquesta va ser conseqüència de la necessitat de reduir el servei en un 10%. Tot i que han sorgit alguns problemas de connexió entre barris de Barcelona, que entenem que hauria de resoldre TMB, el disseny de la nova xarxa mereix, sota el nostre punt de vista, un vot de confiança.

Finalment, en aquesta ocasió l’ascensor que baixa és, com no podia ser d’una altra forma, per a l’ATM per haver aprovat unes tarifes per aquest any que incrementen de manera desorbitada els bitllets més utilitzats (senzill, T-10 i T-50/30), mentre que el descompte que s’ha aplicat a la T-Trimestre i, sobretot, a la T-Mes és irrisori. Resulta vergonyós, a més, que s’hagin utilitzat expressions de l’estil “L’ATM millora les tarifes de transport públic per garantir una mobilitat sostenible” per descriure els preus vigents des del passat dia 1.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

One thought on “«L’ascensor»: sobre promobilletes.com, l’oferta de bus del Barcelonès Nord i les tarifes del 2012

  1. Pingback: Bitacoras.com