Més de 50 voluntaris fan possible una demostració de la capacitat del transport públic a Sabadell

El passat diumenge 9 de setembre es va realitzar amb èxit la 1a demostració de capacitat de la mobilitat sostenible que es duu a terme a la ciutat de Sabadell (Vallès Occidental). L’acte va consistir en comparar l’espai consumit per la mobilitat de 60 persones segons si es desplacen en cotxe, en autobús o a peu. L’acte va estar organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, els Transports Urbans de Sabadell (TUS) i l’Associació per a la Promoció del transport Públic (PTP), i va ser possible gràcies a la col·laboració desinteressada de més de 50 voluntaris i de l’empresa d’enllumenat i semàfors Aluvisa.

Aquest acte s’emmarca en la propera Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, i pretén posar en valor el paper del transport públic urbà a la ciutat. L’acte ha aconseguit complir amb els objectius inicialment previstos:

• Fer pedagogia del menor espai consumit per la mobiliat sostenible, especialment l’anar a peu i el transport públic.

• Destacar el doble paper de l’autobús a la mobilitat urbana: a més de garantir el transport als seus usuaris directes, contribueix a descongestionar la via pública i fer-hi possible un trànsit més fluïd.

• Generar un material gràfic personalitzat per a Sabadell, per a divulgar el seu transport urbà com a via de mobilitat més democràtica, econòmica, sostenible i segura.

En paral·lel, la PTP ha elaborat un gràfic on s’expliquen algunes dades relacionades amb la demostració duta a terme a Sabadell.

Fa temps que aquest tipus de demostracions es realitzen a diverses ciutats del món per fer pedagogia sobre la importància dels transports públics en la descongestió del trànsit urbà. Estrasburg, Barcelona, Münster o Badalona ja han realitzat demostracions similars.

Sobre el autor
Ricard es ingeniero técnico en obras públicas y presidente de la ONG "Promoció del Transport Públic", una de las más importantes de Catalunya en la defensa del transporte público y la movilidad sostenible.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

3 thoughts on “Més de 50 voluntaris fan possible una demostració de la capacitat del transport públic a Sabadell

 1. Molt probablement tens raó, Joan, quan reclames més presència de la bici o dels patins en aquest tipus de demostracions.

  De totes maneres, la del passat diumenge va ser una iniciativa de Transports Urbans de Sabadell, que va instar a l’Ajuntament a dur a terme una demostració d’aquest tipus, així que és lògic que el transport públic tingués un paper principal en ella. De fet, tothom que hi va portar el cotxe podia fer de vianant, però no tots ells haguessin pogut dur una bicicleta. A veure si en una propera ocasió la bici té el lloc que mereix. 🙂

  Per cert, on sí tenen una presència molt important les bicicletes és a les «curses de transports». El dia 18 fem la de Barcelona; i el 20, la de L’Hospitalet. Més info a:

  http://www.transportpublic.org/agenda/details/141-ix-cursa-de-transports-de-barcelona

  i

  http://www.transportpublic.org/agenda/details/142-iv-cursa-de-transports-de-lhospitalet

 2. Cal felicitar a l’ajuntament de Sabadell, per què encara que com dieu és una iniciativa ja feta en altres indrets, repetir-la sempre ajuda a sensibilitzar, reforçar i promoure la idea. De totes maneres, en aquesta experiència hi trobo a faltar que hi aparegui un altre mitjà de transport que en gran mesura ajuda també a fer una mobilitat més sostenible.

 3. Pingback: Bitacoras.com