Nova línia T6 i nous horaris al tramvia

Com es va anunciar la setmana passada al web www.tram.cat, a instàncies de l’ATM avui s’introdueixen novetats a la xarxa tramviària per optimitzar la seva oferta de transport. La més destacable és la modificació del recorregut de la línia T6 del Trambesòs. Així, doncs, ja no circula entre Estació de Sant Adrià i Gorg, sinó que a partir d’ara ho fa entre Estació de Sant Adrià i Glòries.

Per informar d’aquesta circumstància als usuaris i resoldre els dubtes que poguessin surgir, des del passat dijous i fins el proper dia 23 hi ha informadors de Tramvia Metropolità a les parades d’Estació de Sant Adrià i Glòries. Potser hauria valgut la pena que la parada Gorg també disposés de personal durant aquests dies per advertir de la supressió de l’antic traçat de la T6 als usuaris que no estiguessin al corrent d’això i informar-los de les rutes alternatives, sobretot tenint en compte que era una de les terminals i que, a més, al 2011 va ser l’estació amb més usuaris d’aquesta línia, després d’Estació de Sant Adrià.

La nova configuració de la línia T6 és, no obstant, només un dels canvis que s’han dut a terme. A continuació us donem els detalls.

LES NOVETATS AL TRAMBESÒS

És, sens dubte, a les línies del Trambesòs on resulten més evidents els canvis que es comencen a implantar avui. Així, a la nova T6 cal afegir la modificació dels horaris que, en menor o major mesura, s’han dut a terme a totes les línies.

Així, la nova línia T6 va de Glòries a Estació de Sant Adrià a través de la Gran Via de les Corts Catalanes i passant per La Mina, la qual cosa permet enllaçar amb les línies L1 i L4 de metro a Glòries i Besòs, respectivament, i amb la línia R1 de Rodalies a Estació de Sant Adrià.

Pel que fa als horaris del Trambesòs i la seva freqüència de pas, convé distingir entre la línia T4,la T5 i la nova línia T6.

La línia T4

De dilluns a divendres la línia T4, que uneix Ciutadella-Vila Olímpica amb Estació de Sant Adrià a través de Glòries i Selva de Mar, manté la mateixa freqüència de pas que fins ara a totes les franges horàries.

Els dissabtes, diumenge i festius, en canvi, hi haurà pitjor freqüència de pas a primera i darrera hora del dia (és a dir, de 5:00 a 7:00 i de 23:00 fina a la finalització del servei, amb un tramvia cada 25-30 minuts), així com de 9:00 a 10:00. De 10:00 a 12:00, en canvi, l’oferta serà més gran que la que hi havia fins ara, en passar cada 10 minuts, en lloc de fer-ho cada 16, com estàvem acostumats. La resta del dia, sense canvis.

La línia T5

A la línia T5, que continua unint Glòries amb Gorg a través de Besòs, hi ha des d’avui pitjor freqüència de pas a pràcticament totes les franges horàries i tots els dies. Concretament, de dilluns a divendres es dupliquen els temps d’espera entre les 7:00 i les 22:00, mentre que a primera i darrera hora del dia, tot i que també ha empitjorat la freqüència de pas, no ho ha fet de manera tan significativa.

Respecte els horaris dels dissabtes, diumenges i festius cal dir que el temps d’espera s’ha incrementat en molts casos en un 33%, tot i que de 12:00 a 20:00 la línia T5 ja no circula cada 12 minuts, sinó cada mitja hora.

Cal tenir present, no obstant, que la nova línia T6, amb la qual la T5 comparteix bona part del seu recorregut, permet reduir sensiblement el temps d’espera als usuaris els trajectes dels quals puguin fer-se amb ambdues línies.

La nova línia T6

La línia T6 és, com hem dit, un bon complement a la T5 entre les estacions de Glòries i Parc del Besòs, tot i que el seu caràcter subsidiari acaba resultant un inconvenient en determinades circumstàncies. Per exemple, de dilluns a divendres la nova T6 no circula de 5:00 a 6:00 ni a partir de les 22:00, la qual cosa fa que la parada deLa Mina no estigui operativa en un horari tan ampli com la resta d’estacions i, en conseqüència, queda incomunicada de la resta de la xarxa del Trambesòs.

Pel que fa a la freqüència de pas de la nova línia T6, cal assenyalar que de dilluns a divendres circula cada 16 minuts en hora punta (és a dir, de 7:00 a 10:00 i de 13:00 a 21:00), mentre que la resta del dia ho fa cada 24-30 minuts.

Respecte als dissabtes, diumenges i festius, cal indicar que la línia T6 no circula fins a les 7:00 ni després de les 22:00 i que la seva freqüència de pas és de 30 minuts.

LES NOVETATS AL TRAMBAIX

Al tramvia del Baix Llobregat les novetats són només en relació amb els horaris i no afecten a l’hora punta del matí. Els canvis resulten poc significatius al tram comú de les línies T1, T2 i T3, per la qual cosa els veïns de Barcelona i Esplugues de Llobregat pràcticament no percebran la reducció d’oferta, mentre que els de Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat probablement sí la notaran en determinades franges horàries.

Concretament, al tram comú de les tres línies (és a dir, entre Francesc Macià i Montesa) els tramvies circularan, de dilluns a divendres, de 10:00 a 22:00, cada 4-6 minuts, en lloc de fer-ho cada 4 minuts com de costum. Al tram comú de les línies T1 i T2 ja no passaran cada 4-8 minuts entre les 10:00 i les 22:00, sinó cada 6-8 minuts. Finalment, a les estacions on només para la línia T2 o la T3 circularan cada 14-16 minuts, no cada 12.

Respecte els dissabtes, cal dir que al tram comú de les línies T1, T2 i T3 els tramvies passaran de 7:00 a 22:00 cada 8 minuts (fins ara ho feien cada 10 minuts de 7:00 a 10:00; cada 8 minuts de 10:00 a 16:00; i cada 4-6-6 minuts de 16:00 a 22:00), mentre que als extrems d’aquestes línies passaran cada 16 minuts. El canvi, doncs, és mínim i permet que els tramvies vagin cadenciats. Finalment, els diumenges no hi ha canvi de cap tipus.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

4 thoughts on “Nova línia T6 i nous horaris al tramvia

  1. No se com aniran de plens al Trambaix, les freqüencies empitjoren, pero no augmenten massa, així que si serveix per ajustar el servei a la demanda té un passi. No és ideal

    Pero al T5 si que paga la penyora, 30 minuts és massa. O troben algún mode de ficar alguna freqüencia extra, per exemple una T7 Gorg-Diagonal, o que directament possin un autobús, la tanquin els caps de setmana, i quan algún dia uneixin els tranvies per Diagonal i hi hagi prou demanda ja ho recuperaran.

  2. Pingback: Bitacoras.com