Què faries si la validadora s’empassa la teva targeta?

Potser no t’ha passat mai. O potser ja t’ha succeït i has après què has de fer en el cas que, en introduir la teva targeta a la validadora del metro o del tramvia, aquesta es quedi retinguda dins i no surti. Si et trobes en el primer dels casos, t’interessa saber el que et recomanem que facis.

Decideixes demanar ajuda a un empleat?

Sembla l’opció més lògica, oi? És el que hem fet molts quan ens hem trobat en aquesta situació. Té, però, els seus inconvenients, essent el més important d’ells el fet que, mentre tu busques ajuda, qualsevol viatger pot apropiar-se de la teva targeta fàcilment i sense cridar l’atenció, com veurem després. Però, a més:

– Al tramvia, el conductor en principi no pot abandonar la cabina per atendre aquest tipus de casos. Per això, és probable que t’insti a continuar el viatge fins al final de la línia per tractar d’ajudar-te a recuperar la teva targeta quan ja no estigui al comandament del comboi. Per altra banda, és poc probable que precisament quan validis la teva targeta trobis a l’interior del tramvia algun inspector, que és qui ha de fer-se càrrec de les incidències d’aquesta naturalesa.

– Al metro, a Rodalies i a FGC, cada vegada et resultarà més difícil localitzar algun empleat que t’atengui presencialment. I és que, des que els bitllets i targetes han d’adquirir-se en màquines d’autovenda a les estacions de metro i FGC i en moltes de les de Rodalies, és probable que a la teva parada no hi hagi cap empleat. En aquest cas, hauries de posar-te en contacte amb el Centre de Control a través dels punts d’informació i ajuda als viatgers. Però… ¿i si no et respon ningú o si l’empleat que ha d’anar a la teva estació està resolent una incidència en una altra parada?

Recuperar la teva targeta és a les teves mans

La forma més ràpida, senzilla i còmoda de resoldre aquest tipus d’incidències no acostuma a requerir la intervenció d’altres persones. N’hi ha prou amb no apartar-se de la validadora, ja que molt probablement la teva targeta sortirà tan bon punt un altre viatger fiqui el seu bitllet en ella. Per tant, si demanes ajuda a un empleat, deixaràs de controlar la validadora i qui introdueixi el seu bitllet a continuació no sabrà per què li surten dues targetes, però segur que estarà encantat del regal que li acabes de fer…

Si no vols esperar l’ajuda d’un altre passatger, serà suficient amb que introdueixis alguna targeta ja esgotada que, potser, portis a la bitlletera. També pots utilitzar una targeta que no estigui encara acabada, però, per tal d’evitar que la validadora et descompti un altre viatge, hauries d’introduir-la incorrectament, és a dir, amb la banda magnètica mirant cap a tu. Si estàs al metro, a Rodalies o a FGC el bitllet retingut apareixerà per la ranura de sortida, mentre que la targeta esgotada o introduïda incorrectamete serà refusada per la validadora, sortint per la ranura d’entrada. En canvi, si estàs al bus, tot i que les targetes habitualment entren i surten per la mateixa ranura, el bitllet retingut caurà al terra, a través d’una ranura que hi ha a la part inferior de la validadora.

Esperem, en definitiva, que aquests petits trucs t’ajudin i evitin que perdis la teva targeta. Et suggerim, així mateix, que els difundeixis entre els teus coneguts.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

7 thoughts on “Què faries si la validadora s’empassa la teva targeta?

  1. Canonte, en los billetes de Madrid la banda magnética está en el centro del billete, así que aunque la pongas del revés, leerse se lee igual, aunque quizá si la introduces en sentido contrario lo lea al revés y no valide.

    En Barcelona el billete tiene un tamaño mayor, tipo carnet, y la banda magnética está escorada en uno de los lados, igual que en las tarjetas de crédito, así que si la metes con la banda magnética a la derecha, el lector a la izquierda no podría leer.

  2. Com a treballador de FGC, puc dir que la majoria de targetes no surten tan fàcilment; queden rebregades dins la màquina i la deixa fora de servei, normalment perque la targeta estava previament arrugada o mullada. El millor que es pot fer per recuperar-la es recordar on l’has perdut i reclamar-la. Totes les companyies tenen tlf fix, mobil per a sms, mail, twitter i facebook. Moltes de les targetes perdudes no les reclama ningu. Per tant, no us estranyeu si us demanen dades personals al entregar-la, doncs algu podria haver-vos vist perdre-la i avançar-se-us.

  3. Pues, al menos en Madrid, si metes el billete de diez viajes al revés, te cancela el viaje igualmente. Incluso si metes los abonos transportes con la banda magnetica arriba,(no sé los de diez viajes), la maquina le da la vuelta sola y los lee.

  4. Moltes gràcies per aquesta informació. Des d’ara portarè sempre una targeta esgotaada amb mi, pel que pugui passar!

  5. Pingback: Bitacoras.com