Serveis mínims del 29-M: el difícil equilibri entre el dret de vaga i el dret a moure’s

0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Buffer this page

Davant la vaga general convocada per a demà, 29 de març, contra la reforma laboral la Generalitat de Catalunya va decretar ahir els serveis mínims que han d’oferir les empreses operadores de transport públic. En aquest sentit, s’ha establert que a Catalunya, de 6:30 a 9:30 i de 17:00 a 21:00, hi circularà, com a norma general, el 33% del servei habitual tant al metro, autobús i tramviacom a FGC i Rodalies. Durant la resta del dia, però, no hi haurà transport.

Amb aquests serveis mínims s’intenta assolir un equilibri entre els diferents interessos que estan en joc per tal degarantir les necessitats essencials per a la ciutadania i, alhora, el legítim dret a fer vaga. De fet, els horaris i percentatges que us hem explicat abans han estat consensuats amb CCOO i UGT. A la passada vaga, els serveis mínims eren del 25% i només de 6:30 a 9:30 i de 17.00 a 20:00. Aquest cop, però, els sindicats han preferit que augmentés lleugerament l’oferta i que els serveis mínims acabessin una hora més tard a la nit, a canvi de tenir la certesa que en hora vall no hi haurà transport públic.

En definitiva, des d’ecomovilidad.net Barcelona valorem positivament que els serveis mínims s’hagin consensuat amb els sindicats i que els percentatges i horaris satisfacin raonablement ambdues parts.

En tot cas, us suggerim que demà eviteu els desplaçaments innecessaris i que, si no podeu anar en transport públic, opteu per caminar, anar en bici o en cotxe compartit.

0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Share on LinkedIn0Buffer this page

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

One thought on “Serveis mínims del 29-M: el difícil equilibri entre el dret de vaga i el dret a moure’s

  1. Pingback: Bitacoras.com