Caminar per Barcelona

Caminar és una de les activitats més saludables que existeixen. Per això els metges ens recomanen que caminem aproximadament mitja hora al dia. Aconseguim així millorar la nostra condició física, a la vegada que evitem hàbits sedentaris i enfortim els nostres vincles socials, en relacionar-nos amb altres persones.

Les dades de què disposa l’Ajuntament de Barcelona sobre aquesta matèria posen de manifest que els dies feiners els barcelonesos es mouen per la seva ciutat majoritàriament a peu o en bicicleta, situant-se aquests mitjans per davant tant dels desplaçaments en transport públic com en cotxe o moto. Això és així per diferents motius. Sens dubte, contribueixen aspectes de diferent índole, com el clima, l’orografia de la ciutat o les iniciatives que porta a terme el consistori barceloní per fomentar i facilitar els desplaçaments a peu.

En aquest sentit, avui volem destacar les caminades que, des de fa més d’una dècada, organitzen periòdicament i de manera conjunta l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès i l’Ajuntament de Barcelona, a través del projecte Barnatresc. Aquest programa promou una activitat física que està a l’abast de pràcticament tota la població, sigui quina sigui la seva edat o condició social i econòmica, i permet descobrir (o redescobrir) espais públics, rutes o fins i tot barris de la ciutat comtal.

Les dates de les caminades previstes durant el que queda de 2012 són: 13 de maig (Caminada per Gràcia), 17 de juny (Caminada per Sant Andreu), 30 de juny (Caminada nocturna pel front marítim), 16 de setembre (Caminada per Sants), 20 i 21 d’octubre (Barnatresc Internacional), 18 de novembre (Caminada per Montjuïc) i 16 de desembre (Caminada de Nadal).

Aquesta iniciativa, que és completament gratuïta per als participants, ha anat guanyant adeptes any rere any, la qual cosa ha obligat a programar cada vegades més caminades. Així, mentre que durant el 2001 van participar en les cinc caminades que es van fer aquell any un total de 3.000 persones, avui per avui s’organitzen un total d’onze rutes (pràcticament una al mes) i cadascuna d’elles acostuma a congregar unes 2.000 persones. Les caminades més multitudinàries fins al dia d’avui es van donar a l’octubre de l’any passat (amb més de 3.400 participants) i al gener d’aquest any (amb més de 2.800).

Sembla clar, doncs, que cada vegada són més les persones que descobreixen els avantatges de desplaçar-se a peu per la ciutat. Segurament molts dels participants en aquestes caminades siguin usuaris habituals del transport públic. No en va, les estadístiques posen de relleu que aquells que utilitzem de manera regular el metro, el bus, el tren o el tramvia acostumem a caminar més que la mitjana de la població. No obstant, amb tota probabilitat també hi haurà qui acostumi a anar per Barcelona en cotxe o moto, obligat per les presses, però decideixi per una vegada unir-se a aquestes caminades i descobreixi que dia rere dia s’està perdent decenes de detalls interessants. Tant de bo així comenci en ells el canvi cap a una mobilitat més sostenible.

Podeu consultar tota la informació sobre la caminada d’aquest diumenge, dia 13, clicant aquí. Així mateix, en aquest enllaç podeu descobrir o retrobar-vos amb espais interessants de Barcelona, als quals s’hi pot arribar còmodament a peu. Que els gaudiu!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

2 thoughts on “Caminar per Barcelona

  1. L’altre dis van veure passar aquesta caminada per davant casa nostra i ens va impresionar la quantitat de gent que hi havia . Un grup de gent vinculats al Casal Loiola de Barcelona hem organitzat una Caminada pel dissabte 26 de Maig, per tal de recollir fons per la Marató de TV3, el recorregut surt de Balmes 138 i tot baixant pel passeig de Gràcia fa un recorregut pel barri Gòtic tot passant per diferents fonts de Barcelona. Us animaria a participar-hi. Si voleu més informació podeu entrar a la WEB del Cssal Loiola.

  2. Pingback: Bitacoras.com