La línia L2 de metro arriba al centre de Badalona

La xarxa de metro de Barcelona i la seva àrea metropolitana no para de créixer. Des de diumenge, 11 de juliol, compta amb una estació més. Es tracta de l’ampliació de la línia 2 fins al centre de Badalona, amb l’estació Badalona Pompeu Fabra, que suposa la prolongació d’aquesta línia en 600 metres. Aquesta obra, que ha requerit una inversió de 70 milions d’euros, va començar a construir-se a finals de 2005 i es preveu que donarà servei a 15.000 persones al dia.

Durant la tarda de diumenge els ciutadans van poder gaudir de les noves instal.lacions. Per això es va crear un títol especial, seguint la línia de les últimes inauguracions, i que permet viatjar dues vegades, durant el mateix dia i de forma gratuïta, a tota la xarxa de metro.

100 km… i pujant

Amb aquesta ampliació, el metro operat per TMB (la majoria de línies: 8 de 11) supera la barrera psicològica dels 100 km de vies, gràcies a les últimes inauguracions i ampliacions: la L3 a Trinitat Nova, la L9/L10 i la L2 a Badalona Pompeu Fabra.

A més, d’aquí a unes setmanes entrarà en servei el nou tram de la línia L5 des d’Horta fins a Vall d’Hebron, que acabarà de teixir la zona possibilitant la connexió directa dels districtes de Sant Andreu i Nou Barris amb el d’Horta-Guinardó, de manera que s’estalviaran temps i transbordaments i es dotarà de metro a barris com El Carmel, tradicionalment aïllats de la resta de la ciutat.

Millora del transport a Badalona

Des de la posada en marxa de la línia 10 de metro, la ciutat de Badalona ha viscut una reestructuració de la seva mobilitat, tant interna com externa, dotant a barris com Llefià i La Salut d’un transport ràpid i de qualitat. Amb l’ampliació de la línia L2, a més, es fa possible la connexió del centre de Barcelona amb el centre de Badalona en un temps aproximat de 25 minuts.

Coincidint amb aquesta inauguració, Tusgsal va posar en marxa ahir una nova línia d’autobús urbà, la BD6, que, de dilluns a divendres, connectarà directament i sense parades, cada 10 minuts, la nova estació Badalona Pompeu Fabra amb l’Hospital Germans Trias i Pujol, conegut popularment com Can Ruti.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

4 thoughts on “La línia L2 de metro arriba al centre de Badalona

  1. Bueno, son mucho años esperando en las paradas del bus, una idea o dos siempre surgen entre lamentaciones y cabreos.

    La verdad es que unir el centro de Badalona con el de Barcelona en 25 minutos no es la gran proeza, el tren ya va a plaza Catalunya en ese tiempo (incluso tardaba menos antes, 21 minutos a Sants, ahora mas o menos estara por ahi). Donde si se va a notar es para ir de los barrios del sur al centro y para los del norte aun sin metro es un ahorro también (aunque el follón está algo antes), y por supuesto, para transbordar al resto de lineas.

    Sea como sea, es el momento idoneo para reformar los buses urbanos, no sólo ya en lineas y frecuencias, sino sobretodo a nivel de infraestructura, carriles bus, paradas, intercambiadores… ha de dejar de ser un montón de lineas para ser una verdadera red, integrada con el resto de operadores, que en Badalona son cuatro mas algún interurbano.

  2. Crack? Crack tu por supervisar con tanto detalle la actualidad de Badalona! Te has ganado el título de corresponsal badalonense de Ecomovilidad! 🙂

  3. L’estació molt maca, l’andana central molt ample, pero… es molt profunda, els vestibuls son potser un pis més avall que la resta de la L2. Son molt grans (potser massa, deu ser pensant amb les esperades correspondéncies), les entrades semblen fer una mica de volta, a peu de carrer sempre s’entra en contra de la direccio cap a l’andana. L’estació és maca, pero em sembla que no trigarem a veure-hi pintades, al ser blanqueta

    Els trens també semblen anar molt lents encara per aquest tram, com si encara estigués de proves. I bé, el nom és infamement llarg i de mal llegir en negre sobre fons lila al termometre.

    En quan a l’autubús, és potser massa luxe un bus directe cada 10 minuts com está la xarxa a Badalona, peró potser es podríen reformar algunes lines amb parámetres similars ara que la demanda de bus al centre hauria de decaure una mica.

    També em semblará malaguanyat urbanitzar la plaça sense canviar de lloc les parades d’autobús per que parin majoritariament al costat del metro i no desperdigats. Jo hagués intentat fer un intercanviador amb busos a sobre de la plaça.

    En principi hi hauría d’haver una parada al carrer de la Creu i al d’Anselm Clavé i una de baixada entre aquests carrers a Martí Pujol, o com a mínim una de comuna abans de la cantonada Marti Pujol – Via Augusta.

    Amb la del carrer de la Creu es pot suprimir la parada de Francess Layret davant del «Crack», que és massa aprop d’on s’estreta a un carril, a part que quan s’acumulan arriben a la cantonada, i de totes maneres, hi ha una parada al carrer del Carme. I si no recordo malament, també podría substituir a la de Ignasi de Loyola, que es van carregar amb les obres. Diría que també s’han deixat de pintar un carril BUS en la reforma.