La imatge de la setmana: «Proper no admet tren passatge…»

La imatge de la setmana que us ensenyem avui fa referència als teleindicadors que TMB va implantar fa uns anys a les andanes de les estacions de metro per assenyalar quant trigarà a venir el proper tren.

Amb ella volem posar de manifest l’organització poc lògica dels diferents elements del missatge, fins al punt que, seguint el criteri que regeix a Occident, segons el qual es llegeix d’esquerra a dreta i de dalt a baix, el teleindicador que apareix a la foto estableix: «22:06 Proper no admet tren passatge direcció Vall d’Hebron«.

En definitiva, sembla que TMB, conscient que en determinades franges horàries els usuaris hauran d’esperar uns minuts fins veure arribar el metro, ha decidit entretenir-los desordenant les paraules dels missatges que apareixen als teleindicador per a que passin l’estona intentant desxifrar com s’han de llegir per tal que tinguin sentit.

Pròximament us explicarem com pensem a ecomovilidad.net Barcelona que haurien de reformular-se els missatges dels teleindicadors per tal que deixin de ser absolutament caòtics i resultin lògics i fàcils d’entendre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

11 thoughts on “La imatge de la setmana: «Proper no admet tren passatge…»

  1. N’estic segur Javier Paricio, de la teva intenció i no m’he sentit ofès ni res, faltaria més!

    Una prova d’allò que dic que tal com diu la Laura, no hem trobat què era allò malament del cartell. Hom mira la segona columna directament.

  2. N’estic segur Javier Paricio.

    Simplement considero que aquest sistema de dues columnes facilita la lectura ràpida del missatge fonamental ‘no admet passatge’, ja que el missatge ‘proper tren’ és el secundari, no aporta informació nova, és més, és el missatge ‘estàtic’ que sempre roman allà.

    Per tant, n’estic convençut que qui va escollir aquesta opció per mostrar el missatge és algú que ha primat la ràpida visualització del missatge important que sol ser el cronòmetre que diu quants segons falta per l’arribada del tren o que aquest no admet passatge.

    Penso que és molt bona forma d’economitzar l’esforç visual als clients/passatgers/ciutadans.

  3. A mi el que em molesta és el tipic dia que tallen una linia i ocupa les dues files de l’indicador. Podríen fer servir la inferior que no indica res que no diguin els cartells.

    És clar que el pitjor de tot és sentir la veu cridanera que han triat a la L9, que a sobre s’ha de sentir fins i tot a Gorg. «Proper tren direcció la Sagrera». I on ha d’anar sinó? Al port?

  4. Us puc assegurar que la meva resposta a JoMateix pretenia ser conciliadora, constructiva, i el meu oferiment per participar-hi com a articulista era sincer.

    En tot cas, però, si tothom creu que sóc massa primmirat, serà que teniu raó…

    Per cert, a mi sempre m’ha agradat l’eslògan «La feina ben feta no té fronteres; la feina mal feta no té futur». Per això m’agradaria que a tot arreu les coses es fessin tan bé com fos possible, més encara si parlem d’una empresa pública. Per això procuro predicar amb l’exemple, essent rigurós amb les coses que faig.

  5. Tranquil, Javi, tranquil. No cal que et rebotis d’aquesta manera davant de comentaris educats.

    És veritat que és filar molt prim criticar el missatge del teleindicador de la foto. Jo crec que no és massa difícil llegir el missatge, ja que és veritat que es veu organitzat amb 2 columnes.

  6. Bones!

    Jo personalment també crec que és una miqueta exagerat parlar de missatge «absolutament caòtic» o que s’hagi de «desxifrar» el cartell. De fet, he estat una estona mirant a veure on estava l’errada fins que al final he caigut a què us referiu.

  7. Què vols dir amb «No n’hi ha suficients temes per fer un post?»? Temes per parlar-ne n’hi ha molts, evidentment, però la secció «La imatge de la setmana» pretèn ser un article lleuger.

    Tot i així, crec que pot tractar temes importants, com la informació que es dóna als usuaris, i, almenys a mi, em sembla que en aquest cas de què hem parlat la solució emprada per TMB no és la idònia.

    Lògicament, tu i jo podem tenir criteris dispars i ens agradaria que ens diguessis sobre quins temes voldries que en parléssim i, millor encara, que ens fessis arribar les teves propostes en forma d’article.

  8. Sóc jo l’únic que no veu una columna ben clara?

    No n’hi ha suficients temes per fer un post?

    A mi no em sembla malament que al lloc on hi ha d’haver el compte enrera per saber quan segons hi falten hi apareixi això. Crec que és més fàcil pel cervell humà veure el missatge clau perquè és a sobre on hi deuria d’haver el chronometre.

  9. Pingback: Bitacoras.com
  10. Al menos utilizan «passatge», quizás porque no quepa «passatgers». En Madrid, Metro ha sustituido de todas sus frases la palabra «viajeros» por «clientes», llegando a verse en los teleindicadores de los andenes frases tan absurdas como «Próximo tren no admite clientes». ¡Verídico!