Arrenca la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Avui comença la desena edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (SMSS), que aquest any té com a lema “Estalvia combustible, regala aire net”. En ella participen uns 170 municipis catalans, les 4 diputacions provincials, 5 consells comarcals i 40 entitats i empreses adherides, entre elles, lògicament, la PTP.

La SMSS ha vingut precedida per alguns actes que convé ressaltar, com la inauguració el passat dilluns de l’estació Santa Rosa, a la línia L9 de metro, de la que ja us vam parlar, o la conferència “Experiencias innovadoras en redes de autobús: Nantes y Vitoria”, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona al Museu Picasso, que va tenir lloc el dimarts, dia 20.

En el marc dela SMSS, fins el proper dijous, dia 29, se celebraran en nombrosos municipis catalans diferents activitats per conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de moure’s de manera sostenible. A més, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura permet fer balanç sobre les polítiques que, al llarg de l’any, han dut a terme les diferents administracions públiques en aquest àmbit.

A continuació us expliquem algunes de les activitats més rellevants que, sobre aquesta matèria, s’organitzaran a l’àrea metropolitana de Barcelona durant els propers dies. Veiem-ho:

Dijous 22

Jornada “Mobilitat sostenible. Acords voluntaris al sector transport”. A les 9:00 h al Departament de Territori i Sostenibilitat.

Presentació del document base del Pla de millora de la qualitat de l’aire 2011-2015. Ales 19:30 h al CosmoCaixa.

Divendres 23

Ruta Elèctrica, exclusiva per a vehicles amb propulsió 100% elèctrica, que sortirà de Barcelona i acabarà al Circuit de Catalunya de Fórmula 1, a Montmeló. A les 15:00 h.

Cursa ECOsèries, consistent en competir al Circuit de Catalunya de Fórmula 1 portant a terme una conducció eficient. A les 19:00 h.

Dissabte 24

Mostra de bicis i motos elèctriques a Terrassa, en què es podran provar gratuïtament aquests vehicles. A les 10:00 h.

Exposició i jornada de proves ExpotestElèctric, que tindrà lloc a Barcelona i pretén que la població conegui i provi tot tipus de vehicles elèctrics. A les 10:30 h.

Pedalada a Lliçà d’Amunt. A les 16:00 h.

Diumenge 25

Pedalada a Malgrat de Mar, Manlleu i Manresa a les 10:00 h, a Terrassa a les 10:30 h, a Badalona a les 11:00 h i a Esparreguera a les 12:00 h.

Fira del Medi Ambient i la Mobilitat a Terrassa, en què podran trobar-se productes per fer front als problemes ambientals. A les 17:00 h.

Pedalada del Baix Llobregat, per L’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Boi de Llobregat. A les 10:00 h.

Dilluns 26

Cursa de transports a L’Hospitalet de Llobregat. A les 18:00 h. Us parlarem d’ella pròximament.

Dimecres 28

Pedalada a Piera. A les 10:00 h.

Dijous 29

Cursa de transports a Barcelona. A les 18:00 h. Us parlarem d’ella pròximament.

+ info

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

2 thoughts on “Arrenca la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

  1. Pingback: Bitacoras.com