La imatge de la setmana: avui com ahir

La imatge de la setmana que volem compartir amb vosaltres en aquesta ocasió té ja quasi quaranta anys i, això no obstant, és plenament vigent avui en dia. Concretament, correspon a una campanya empresa per Transportes de Barcelona (l’actual Transports Metropolitans de Barcelona) l’any 1973 amb l’objectiu de fer veure a la població els inconvenients de l’ús massiu del cotxe i els beneficis que aporten els carrils reservats per a autobusos.

Als anys 70, amb la proliferació del cotxe, començaven a produir-se els primers embusos, afectant a la velocitat comercial i a la regularitat de les línies d’autobús. Malauradament, aquests problemes s’han agreujat durant les dècades posteriors i avui l’intens trànsit de les grans ciutats i l’excessiva dependència del cotxe suposen una important disminució de la qualitat de vida de la ciutadania i un greu perjudici a nivell econòmic, sanitari i ambiental per a la societat en el seu conjunt.

Per això, avui més que mai, cal que l’Administració adopti mesures que facin del transport públic una alternativa ràpida, econòmica i pràctica per desplaçar-se.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

3 thoughts on “La imatge de la setmana: avui com ahir

  1. Los madrilenos, los hamburgueses, los berlineses, … disfrutan de algo llamado MetroBus, que son aquellos buses que no efectuan paradas tan seguidas y son express y complementan a los trenes locales.

    Tengo entendido que Barcelona está estudiando el MetroBus para implantarlo, bajo el nombre de Retbus.

  2. La diferencia es que en aquella época quizá si que iban tan rapidos o tan lentos como los demás, hoy en dia no hay tanto tráfico por el centro y mas por las vias rapidas, al final la velocidad de los autobuses llega a ser peor que ir a pie en media, se comen los semáforos que están mas programados para desincentivar a los coches ir por ahi y las paradas muy juntas, incluso por carril bus llegan a hacerse competencia entre ellos, si pasan tres lineas distintas por una parada, al final todas acaban pasando como un trenecito por efecto acordeon.

    PD: El condutro del autobús también va solo? XD Eso explica muchas cosas.

  3. Llama la atención que el dibujante se percató de que los atascos los forman coches que en su inmensa mayoría están ocupados por solo una persona. Una pena que en tantos años no hayamos aprendido nada… y una imagen como esta siga tan vigente como entonces.