TMB aposta per la web 2.0 (2a part)

Cloem avui l’anàlisi sobre l’estratègia de TMB en relació amb les noves tecnologies de la informació parlant del seu web i de la revista digital anomenada Hora Punta.

 

La revista Hora Punta

Hora Punta és la revista que edita mensualment TMB sobre els diferents temes d’actualitat que fan referència als àmbits d’actuació de la companyia: autobusos, metro, transport públic a l’àrea de Barcelona, etc. Va ser creada l’any 1990 com a publicació interna, però al 2009 es va decidir editar-la en format digital i estendre-la al públic en general.

Així, per tenir accés a ella podeu entrar al web http://horapunta.tmb.cat i veure-la digitalment, descarregar-la al vostre ordinador o imprimir-la en paper per llegir-la còmodament quan i on vulgueu.

 

El nou web

El web que tenia fins ara Transports Metropolitans de Barcelona havia quedat obsolet i valorem positivament que s’hagi decidit d’una vegada a fer-li un rentat de cara, però ens veiem obligats a ser crítics, ja que el nou web dóna molts més problemes dels que soluciona. Anem per parts:

Hi ha massa espai desaprofitat. La capçalera (on surten el logo, els menús principals i la barra de cerca) és excessivament gran, i ja ens treu, com qui diu, mitja pàgina.

Resulta difícil trobar la informació. Creiem que és massa complicat trobar allò que cerquem, ja que els menús principals no són gaire clars, i un cop accedim a les diferents seccions la informació es troba massa a baix. Això és un problema pel que dèiem abans: la informació està organitzada de manera que ocupa massa espai. Per exemple, la llista de línies de metro i bus és gegantina i poc pràctica, com podeu veure a la captura del selector de línia que encapçala aquest article. 

Hi ha molts colors i massa forts. El web no és còmode de llegir, degut a la quantitat ingent de fotografies a tot color.

S’ha integrat la secció “Vull anar” a la part esquerra, de manera esquemàtica i clara, la qual cosa ens sembla molt positiva.

S’ha redissenyat la pàgina de notícies, aconseguint una secció veritablement pràctica, des d’on podem accedir ràpidament a l’arxiu de notícies.

S’ha donat més visibilitat a la pròpia companyia, ensenyant aspectes interessants com què es fa per ajudar el medi ambient, com són els centres de control i molta més informació que abans no era accessible al públic en general.

 

Propostes de millora

– Canviar la capçalera per una de molt més petita, i integrar-hi el menú principal en format horitzontal.

– Atenuar les fotografies de fons, que fan mal a la vista a l’hora de navegar, i reduir la quantitat de colors (o atenuar-los). A més, caldria retocar una mica les imatges que enllacen a les diferents seccions del web, com per exemple dotar-les de vores rodones, que conferirien un aspecte més modern al web.

Canviar el selector de línia per un de més petit i pràctic.

Donar visibilitat a les notícies a la pàgina principal, així com a les incidències en el servei.

– Acabar d’omplir les seccions que falten, com la d’accessibilitat.

 

Valoració global del nou web

Hem analitzat un web totalment nou i que és l’aposta de TMB per ser una empresa puntera en noves tecnologies, però que ens ha deixat un sabor de boca agredolç.

Valorem molt la informació que es pot trobar en aquest nou espai, tant per la seva quantitat com per la seva qualitat, però no ens agrada la distribució de la mateixa, així com el disseny del web, amb massa colors i imatges.

No obstant, tenint en compte que el nou web és beta i encara està en proves, esperem que els aspectes que hem trobat millorables canviïn per oferir una millor experiència als clients que utilitzen els serveis de l’operador de transport que mou més gent a Barcelona.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

2 thoughts on “TMB aposta per la web 2.0 (2a part)

  1. Totalment d’acord amb el fet que el nou web de TMB no és gens pràctic. Informació essencial és molt difícil de trobar, com per exemple un mapa amb totes les línies de metro.

    D’altra banda el canvi d’idioma hauria d’estar més clar, a part d’haver-hi el desplegable posant CA hauria Language o algun cosa similar. Estrangers que vulguin veure la pàgina en anglès no ho tens fàcil de veure que han d’anar a CA per canviar de llengua.

    D’altra banda fa uns dies vaig tenir problemes amb el Vull anar però ara ja estan solucionat, suposo que al ser beta encara no acaba de rutllar tot al 100%.

  2. Pingback: Bitacoras.com