La imatge: This way!

Per on hem d’introduir la targeta al metro? Per la validadora que ens queda a l’esquerra o per la de la dreta? Per als barcelonins la resposta és senzilla: «Depèn».

Sí, com podem llegir a la Guia del viatger, a www.tmb.cat, aquesta qüestió depèn del tipus de validadora que trobem al vestíbul pel qual accedim, ja que si és de les antigues, amb un torniquet, haurem de passar la targeta per l’esquerra, mentre que si és de les més recents, amb portes lliscants, haurem de fer-ho per la dreta. Aquesta segona configuració resulta més lògica, en tant que la majoria dels ciutadans som dretans i, a la llarga, quan s’hagin renovat totes les validadores, serà l’única que existirà.

Per orientar els usuaris ocasionals, que majoritàriament desconeixen que ens trobem davant d’un sistema transitori i heterogeni, hi ha fletxes a les validadores noves i en algunes de les antigues. El que és una novetat és el sistema que recentment vam veure a l’estació Palau Reial de la línia L3, que il·lustra «La imatge» d’avui. Segons sembla, algun treballador voluntariós de TMB va decidir suplir l’absència de senyals en aquesta línia de peatge amb unes fletxes dibuixades a mà, acompanyades del missatge «This way!», potser perquè ha vist que més d’un turista que ve de visitar el Palau de Pedralbes o el Camp Nou es confon en validar.

No obstant, aquests senyals (que estaven a totes i cadascuna de les validadores de l’estació) van tenir una vida efímera, ja que pocs dies després d’enganxar-les van ser retirades, suposem que per resultar excessivament «creatives». El problema és que, sense elles, els turistes (o les persones poc acostumades a agafar el metro de Barcelona) es confondran de tant en tant i és probable que algun d’ells acabi passant la seva targeta més d’un cop, deixant, involuntàriament, un torniquet obert a aquell que vulgui colar-se al metro amb total discreció.

¿Instal·larà TMB una senyalització adequada, donant compliment a la Guia del viatger de què parlàvem abans, que diu literalment que «hi ha fletxes que indiquen quin és el torniquet o la parta que s’acciona»?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

3 thoughts on “La imatge: This way!

  1. Pingback: Bitacoras.com
  2. A la foto s’observa un mini-enganxina vermellosa en forms de trisngle invertit, ubicada a la dreta, que crec que es el sistema senyalització que TMB usa (nefast al meu entendre, i que justifica 100% la bona idea de l’empleat que ha posat el «This way») per saber per quin cantó s’ha de passar.

    Aprofito pet felicitar-vos pel bloc que teniu. Genials les reflexions que feu!