En memòria del transport públic que ha desaparegut

Aprofitant que avui és el Dia de Difunts, a ecomovilidad.net Barcelona volem recordar els principals serveis de transport que han desaparegut durant el darrer any. 

La majoria d’ells ens van deixar per la crisi, per la seva escassa demanda, per una gestió deficient o per la suma de totes aquestes circumstàncies. És el cas, per exemple, de les línies de bus 31, 35 i 158 a Barcelona, de la 105 al Prat de Llobregat, de l’EP4 a Esplugues de Llobregat, de les línies L2 i L3 a Barberà del Vallès, dels serveis urbans de Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà de Vall, Les Franqueses del Vallès i Matadepera, de la línia Manresa-Montserrat, de la línia circular de Sant Fruitòs de Bages, de les nocturnes N40 i N63 i del Telefèric Olesa de Montserrat-Esparreguera.

En canvi, les línies 10, 30, 56 i 74 a Barcelona van desaparèixer fa un mes arran de la implantació de la primera fase de la xarxa ortogonal de bus, mentre que les línies B21, B22, TM, 800, 801, 802 i 803 es van suprimir fa quasi un any per la reordenació de l’oferta de bus al Barcelonès Nord.

I tot i que no han desaparegut, moltíssimes altres línies d’autobús corren el perill d’engrossir aquesta llista durant els pròxims mesos, ja que s’ha reduït el servei a decenes de casos. Ens referim, per exemple, a les línies 58, 75, 91 i a la immensa majoria dels bus de barri a la ciutat comtal, a les línies que uneixen Barcelona amb Castellbisbal, Igualada i Prats de Lluçanès, a les línies que enllacen Manresa amb Vic, Castellfollit del Boix i Calaf, a la línia Cabrera d’Anoia-Capellades, a la que va d’Igualada a la UAB per Martorell, a les línies urbanes de Corbera de Llobregat, Esparreguera, Sant Celoni, La Roca del Vallès, Cardedeu, Caldes de Montbui, Mollet del Vallès i Parets del Vallès, a la que uneix els polígons industrials de Granollers, Montmeló i Montornès del Vallès i a les línies nocturnes N70, N72 i N73.

Per totes elles, les que desapareixeren i les que corren el perill de desaparèixer, volem tenir un record en el dia d’avui, tot destacant la importància del transport públic en una societat en què aproximadament la meitat dels ciutadans no té accés al vehicle privat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

3 thoughts on “En memòria del transport públic que ha desaparegut

  1. Hi ha un error perque les linies de Santa Coloma del 800 al 803 van canviar de nom de B80 a B83, la TM es va dividir en dos la B34 y B35. La BD0-B16 si que van desapareixer.

    A TMB aquest any 2013 ve amb la supresió del 112 ampliant el recorregut del 185, que la absorbira, doblara la frequencia actual, i algunes voltes de mes que dona per Horta deixaran de ferse, aixó si com els midis no hi podran passar per Sant Genís es possaran Microbusos aixó si seguira funcionant tots els dies de la setmana.

    També a Montjuic han fet fora al 193 i al 61, a Montcada el famos 156 que pocs anys va durar

    I aqueesta llista continuara amb lo de la nova xarxa que en el planell es veuen que moltes linies de molts anys desapareixeran encara que veig que el oblidat 60 podria tornar a ser el Ronda Express o el 36 que es una línia excesivament llarga, es que una línia de autobus urba que duri hora i mitja per sentit es tindria que replantejar

  2. Pingback: Bitacoras.com