La imatge de la setmana: una espera ordenada

Com a contraposició a diverses mostres d’incivisme de què hem parlat als darrers mesos, per a avui hem escollit com a imatge de la semana aquesta instantània presa a la Ronda Universitat de Barcelona, a les marquesines en què tenen el seu origen i final diferents línies d’autobús del Maresme i del Vallès.

En ella podem constatar que els usuaris esperen en filera fins que surti l’autobús que els portarà al seu destí, la qual cosa, sens dubte, permetrà un accés al mateix ordenat i ràpid. És per això que des d’ecomovilidad.net Barcelona volem ressaltar amb aquesta imatge el civisme de la immensa majoria de les milers de persones que utilitzen a diari el transport públic, cosa que repercuteix en benefici de tota la societat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

5 thoughts on “La imatge de la setmana: una espera ordenada

  1. Si fos arribar a la porta de Barcelona per transbordar, i suposant que el destí majoritari fos Catalunya, es podria dir que es perd temps en entrar però és més còmode i la diferencia és poca.

    Peró és que es pot fer el transbordament al tren molt abans d’arribar a Montgat, a Montsolis, al Masnou, a Premia, a Vilassar… no es que hagin de desviar-se, es que passen pel costat mateix de l’estació, i hi fan parada. La C10 acaba a La Pau, però bé podria acabar en un lloc diferent com La Sagrera o Diagonal, per anar a la L2 es pot anar a Pep Ventura o Pompeu Fabra, a la L4 fent el transbordament amb la L2 o anar al tram des de Gorg o l’estació de Sant Adrià.

    En general crec que el Maresme está pitjor connectat amb les oficines de Francesc Macià, amb Esplugues, Sant Andreu, Santa Coloma… tot el que hi ha per sobre d’Aragó. En canvi, a Catalunya hi ha sobreoferta, un tren que es força més freqüent que no el bus i no necessàriament més lent, ja que on perd més velocitat (entre Arc de Triomf i Sants) és on l’autobús troba més trànsit. El que segurament falla és el moviment dintre del maresme cap al tren, però tot i això no veig raó per duplicar la oferta cap a Plaça Catalunya enlloc de dur-la més cap a Collserola, en especial perquè no tots els trens encara son dobles. I com a intercanviador Catalunya deixa molt a desitjar, peró el bus a Ronda Universitat encara deixa en un lloc pitjor pels transbords.

  2. A la PTP hem tingut més d’un debat sobre el tema i la veritat és que no existeix una opinió unànime.

    Hi ha qui creu que els busos interurbans de mig/llarg recorregut no haurien d’arribar a la Plaça Catalunya, sinó als intercanviadors dels principals accessos (Palau Reial, Sagrera…) perquè perden molt de temps fins arribar al centre, de manera que es podrien augmentar les freqüències de pas.

    Altres, però, consideren que si, a sobre de venir de lluny en transport públic, se’ls hi demana als passatgers haver de fer sovint més d’un transbord (amb el que això pot suposar en temps i en comoditat), acabaran passant-se al cotxe.

    En fi, la qüestió no sembla tenir una solució salomònica. Potser per a aquells que venen de les zones 4, 5 i 6 fer transbord a mitjans com el metro o Rodalies en arribar als accessos de Barcelona els hi compensaria més que a aquells que, procedint de les zones 2 i 3, fan un recorregut més curt.

  3. El que sempre m’ha semblat una mica estrany és qué els autobusos del Maresme, que van tots paral·lels si fa no fa al tren i trigen si fa no fa igual o més tinguin l’origen i final tant aprop de Pl. Catalunya. Cert que passa per algunes zones que no cobreix el tren, pero si per llocs on fer un canvi de mode.

    Aquest autobús faría més servei si acabés a La Sagrera o a Diagonal, per donar millor servei a la part alta o els ferrocarrils. I més o menys es pot dir el mateix per linies del Vallès, que també el tren passa per Pl. Catalunya excepte els de Granollers centre, que poden fer el canvi a Clot.

  4. Pingback: Bitacoras.com