A la facultat, millor en transport públic

Foto: trenscat.cat

L’Administració ha de garantir que la població pugui desplaçar-se en transport públic. Això és especialment necessari en el cas de persones que, per la seva edat o condicionaments físics, econòmics o de qualsevol altra índole, no tenen accés a un vehicle privat.

En aquest sentit, l’AMTU, l’agrupació de municipis titulars de transport urbà de la segona corona metropolitana de Barcelona, és una associació de municipis que promou sense ànim de lucre l’ús del transport públic urbà a les ciutats que formen part de la mateixa.

Entre les iniciatives que ha dut a terme l’AMTU en aquest sentit ha estat la posada en marxa al juny de l’any passat de la secció «Router universitari» en la seva pàgina web (www.amtu.cat).

En aquesta secció, l’AMTU ofereix un cercador gràcies al qual es poden conèixer les rutes en transport públic per accedir fins als diferents campus universitaris de l’àrea metropolitana des de qualsevol dels seixanta-set municipis integrants de l’AMTU. Així, accedint a http://amtu.sitep.com/AMTU/jsp/AMTURouter.jsp, qualsevol estudiant universitari podrà consultar quines alternatives té al seu abast per als seus desplaçaments cap a o des de la seva facultat.

No hem d’oblidar, per exemple, que alguns universitaris no tenen, en començar la carrera, els divuit anys, de manera que no disposen de cotxe i que, fins i tot en el cas que poguessin utilitzar-lo, a Catalunya un percentatge molt significatiu de la població, aproximadament el 55%, no té accés diari a un vehicle privat.

Per donar a conèixer als membres dels centres universitaris el nou instrument que es posava al seu abast, l’AMTU va remetre en el moment de la seva posada en marxa informació sobre el cercador a les facultats i als ajuntaments que l’integren.

Actualment s’està treballant en l’ampliació dels punts d’interès de què consta el cercador, tot incorporant hospitals, teatres i altres equipaments. Previsiblement, aquesta nova versió més completa estarà disponible al juliol d’aquest any.

Des d’Ecomovilidad Barcelona valorem molt positivament aquesta iniciativa ja que permet als universitaris, i també als treballadors dels campus, esbrinar com poden accedir d’una manera sostenible als diferents centres que hi ha a la regió metropolitana.

Resulta lloable la tasca que l’AMTU, així com altres administracions i entitats sense ànim de lucre, de les que anirem parlant en futurs articles, du a terme per fer possible que l’accés al transport públic sigui un dret que cada dia més persones puguin gaudir.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

3 thoughts on “A la facultat, millor en transport públic

  1. Algunes de les rutines suggerides sí que és veritat que no tenen cap sentit. Ara bé, normalment les primeres rutes suggerides sí que són les millors opcions, almenys en les proves que he fet jo.

  2. Home, es lloable, pero el que és útil… una de les rutes que he provat m’ha dit que per anar d’un bus interurbá que arriba a Sagrera al Campus nord camini 1’5 km des de Collblanc enlloc de fer transbord a Sants