Imatge de la setmana: una altra Diagonal és possible

Avui diumenge 2 de maig al matí, la plataforma “Diagonal per a Tothom” ha representat l’espai consumit per al transport de 200 passatgers en diferents modes a la Diagonal en una demostració inèdita a Barcelona. La mobilitat sostenible s’ha posat a prova a la Diagonal amb un èxit rotund. Gràcies a més de 260 voluntaris s’ha demostrat l’enorme capacitat de la mobilitat sostenible per fer front a la congestió urbana i millorar la qualitat de vida a la ciutat al mateix temps que es redueixen els gasos amb efecte hivernacle.

Així, per a transportar 200 passatgers han estat necessaris:

  • 175 cotxes, a raó d’1,2 ocupants per cada vehicle (mitjana de la Regió Metropolitana de Barcelona). Aquests vehicles, totalment aturats i pràcticament enganxats, han ocupat una superfície de més de 2.400 m². La cua de vehicles ha omplert els sis carrils de la Diagonal central des del carrer València fins el Passeig de Sant Joan, més de 160 metres de llargària de carrer per 15 metres d’amplada. Si aquests vehicles haguessin estat en circulació haurien ocupat més de 7.800 m².
  • 2 autobusos articulats amb 100 passatgers cadascun (nominalment accepten fins a 110 viatgers), amb una llargària de 40 metres i una amplada (gàlib dinàmic) de 3 metres i una ocupació estàtica de 120 m². Si haguessin estat en circulació haurien ocupat 200 m².
  • 1 tramvia amb 200 passatgers (nominalment accepten 220 viatgers), amb una llargària de 32 metres, una amplada (gàlib dinàmic) de 3 metres i una ocupació estàtica de 100 m². Si hagués estat en circulació hauria ocupat 140 m². El tramvia de la Diagonal, quan circula en doble composició arriba als 400 passatgers de capacitat, ocupant estàticament 130 m² i dinàmicament 240 m².
  • 200 persones sense motor, a raó d’1 m² per persona a peu o patins i 1,5 m² en bicicleta.

Més fotos i amb més qualitat a www.transportpublic.org

Sobre el autor
Licenciado en Geografía por la Universitat de Barcelona. Trabajo como técnico de movilidad de la asociación Promoció del Transport Públic desde 2005, donde he realizado numerosos estudios de movilidad y campañas a favor de la sostenibilidad en el transporte.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

3 thoughts on “Imatge de la setmana: una altra Diagonal és possible