Castelldefels desmantella el carril bici del Pg. Marítim

Foto: BACC

L’Ajuntament de Castelldefels va procedir ahir dimecres al desmantellament del carril bici del Passeig Marítim, infraestructura que es va executar a principis d’any tot apostant per la mobilitat sostenible i la seguretat viària.

El carril bici del Passeig Marítim va transformar un dels quatre carrils de circulació preexistent en un carril bici exemplar, de doble sentit per a la circulació exclusiva de les bicicletes, evitant així restar espai i drets als vianants a les voreres.

Aquest carril constitueix el primer tram construït a Espanya de la Xarxa Europea de Rutes Cicloturístiques (tram Euroveló #8 «ruta Mediterrània»: 4.500 km que connecten Gibraltar amb Atenes resseguint les costes), que va ser promoguda per la UE. Les línies de costa són una via natural per al trànsit en bicicleta ja que acostumen a ser planes i l’aire és de major qualitat que dins els nuclis urbans. La seva ubicació és ideal per a l’ús habitual, esportiu i lúdic de la bicicleta. A més, el potencial com a font d’ingressos per al municipi a través del cicloturisme internacional és indiscutible, particularment, considerant la proximitat amb Barcelona.

A les al·legacions que van presentar els serveis tècnics del BACC en tenir notícia de les intencions de l’Ajuntament es va sol·licitar que es justifiqués aquesta actuació a través de diversos estudis, ja que aquest carril bici té entre 1.000 i 1.200 usos al dia entre setmana i entre 1.700 i 1.900 usos al dia els caps de setmana i eliminar-lo suposa, entre d’altres coses, un cost extra de 23.600€ per a les arques de l’Ajuntament, ja altament endeutades. Aquestes al·legacions es van desestimar el passat divendres i ahir mateix ja van començar les obres de desmantellament.

Amb el desmantellament del carril bici no s’acompanya cap actuació que ofereixi una alternativa segura per als ciutadans usuaris de la bicicleta al Passeig Marítim de Castelldefels, vist l’important número d’usos diaris. Per això valorem com a molt desafortunada aquesta decisió de l’Ajuntament de Castelldefels i demanem una reflexió sobre el model de mobilitat del municipi.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

5 thoughts on “Castelldefels desmantella el carril bici del Pg. Marítim

  1. Buenas Antonio,

    Según sus argumentos, el carril bici se desmantela porque crea un caos circulatorio en verano, cuando la gente va en coche a la playa y quiere aparcar justo en el paseo.

    Antes había dos carril para la circulación y muchas veces se ocupaba uno (el de la izquierda) para realizar las maniobras para aparcar y desaparcar. Ahora, que solo hay un carril, para realizar estas maniobras ocupas el único de la circulación y creas cola.

    La práctica por esto es muy distinta. Se quejaron en abril diciendo que el verano sería un caos y ahora que ya ha pasado el verano se ha visto que en la práctica no es ningun caos; es más, durante este periodo y según la policía local de Castelldefels ha habido menos accidentes que el año anterior. Y es que con el carril bici también se cambió la disposición del párquing que pasó de ser una batería a una semibatería invertida, haciendo que fuera mucho más seguro aparcar y desaparcar.

    En definitiva, los motivos no solo eran malos y con poca base sólida sino que se ha comprobado y ni así se han echado atrás. Son esclavos de sus programas electorales…

  2. No me queda claro cuáles son los motivos que argumentan para desmantelar el carril, si este es «ejemplar» y es utilizado de manera habitual. ¿Molesta o algo? Por la foto no parece que pueda suponer ningún riesgo para nadie, más bien al contrario.

  3. Per una vegada que fan un carril bici en bones condicions i se’l carreguen. Lo més greu no és que es gastin els 23.000 euros per desmantellar-lo, sinó que llencin a les escombraries els diners que va costar fer-lo i el gran pas enrere que es fa en aquesta matèria, amb una excusa que no es pot creure ningú.

  4. Pingback: Bitacoras.com
  5. Es lamentable que haya partidos que se llenen la boca hablando de austeridad, de proteger el medio ambiente y luego desmonten un buen carril bici y que se estrenó hace solo unos meses. ¡Buen trabajo de denuncia el que hacen desde el BACC!