L’evolució del Nitbus (3)

Foto: autobusesbcn.es

Fa uns dies vam repassar l’evolució que ha tingut el Nitbus des de la seva creació, al 1990, fins als nostres dies. En aquests vint anys la mobilitat nocturna ha augmentat de manera molt significativa i el Nitbus ha sabut adaptar-se a les noves necessitats dels ciutadans de l’àrea metropolitana. Per aconseguir-ho, s’ha ampliat i millorat en diverses ocasions l’oferta de transport nocturn, fins establir l’esquema actual de línies, format per un total de 650 km de xarxa, que requereix la posada en servei cada nit de 128 autobusos.

Les millores al Nitbus, però, s’han produït paulatinament. Així, hem passat de tenir, als anys noranta, algunes línies que circulaven cada hora i només fins a la 1:30 de la matinada a tenir-ne ara una xarxa on totes i cadascuna de les 17 línies circulen tots els dies de la setmana cada 20 minuts i amb un horari força ampli, començant al voltant de les 22:30 i fent la darrera sortida sobre les 5:00 del matí.

A més, com vam explicar, el Nitbus ha millorat progressivament la seva cobertura territorial per donar servei a zones a les que inicialment no arribava el transport públic nocturn i ha anat relligant, en general de manera prou satisfactòria, els diferents barris dels municipis de la corona 1 amb els seus respectius centres històrics i amb les ciutats de l’entorn, creant punts d’enllaç entre línies complementàries a llocs estratègics, els quals funcionen com a intercanviadors.

En definitiva, s’ha configurat una potent xarxa de transport nocturn, que resulta exemplar en molts aspectes fins i tot a nivell europeu. En aquest sentit, les diverses millores dutes a terme des de la implantació del Nitbus han suposat un salt qualitatiu molt important, que ha estat molt ben valorat pels ciutadans, com ho demostra el fet que ha vist incrementada la seva demanda pràcticament any rere any (al 1994, per exemple, tenia 1.600.000 viatgers, mentre que al 2007 ja en tenia 5.300.000) i obtenint una valoració per part dels usuaris de més de 7,5 punts sobre 10.

El balanç, doncs, només pot ser favorable, tot i que, com explicarem properament, s’hi podrien introduir algunes millores que farien del Nitbus una alternativa realment còmoda, ràpida i barata per moure’s de nit.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *