Línies curioses: la 902

Tot i que per la seva denominació pogués semblar el prefix telefònic d’una empresa de serveis, la 902 és una línia d’autobús bastant peculiar que actualment gestiona l’empresa Mohn, SL. I diem que és peculiar bàsicament per la seva nomenclatura, la seva història, el seu recorregut i el seu horari. A continuació us ho expliquem amb detall.

La nomenclatura

Per començar, la nomenclatura de la 902 és absolutament diferent a la de la resta de línies. Així, tot i tenir tres dígits, no comença per 1, com succeeix amb diverses línies de TMB, però tampoc per la lletra L, com a moltes de les que operen al Baix Llobregat. Tampoc comença per N perquè no és una línia nocturna, ni per cap altra lletra, com succeeix en els casos en què presten servei bàsicament en un únic municipi: CF1 (Castelldefels), EP2 (Esplugues de Llobregat), LH2 (L’Hospitalet de Llobregat), PR1 (El Prat de Llobregat), SB3 (Sant Boi de Llobregat), etc. El fet que la línia 902 tingui una nomenclatura tan particular no ajuda a que sigui identificada pels potencials usuaris com una línia regular que està a la seva disposició.

La història

També la història de la línia 902 és singular. Es va crear l’any 1925 i inicialment va ser gestionada per la família Petit a través de la companyia Granja Petit Canigó. L’any 1951, però, va passar a mans de Mohn, SL, tot i que posteriorment va tornar a dependre de la família Petit, però mitjançant l’empresa Auto Transportes Petit Canigó, SA. Finalment, des de l’any 1990 és de nou Mohn, SL l’empresa que es fa càrrec d’ella. En definitiva, la família Petit i Mohn, SL han anat alternant-se en la seva gestió.

Podeu veure més informació sobre la història de la línia 902 en aquest enllaç.

El recorregut i l’horari

Tant el recorregut com l’horari de la línia 902 també tenen les seves particularitats. I és que de dilluns a divendres uneix el municipi de l’Alt Penedès d’Olesa de Bonesvalls (1.500 habitants, zona 3B) amb els del Baix Llobregat de Begues (6.000 habitants, zona 2A) i Gavà (zona 1), mentre que els dissabtes, diumenges i festius dues de les seves expedicions tenen el seu origen i final a la Plaça d’Espanya de Barcelona, amb parada sempre a Viladecans i Sant Boi de Llobregat. A més, existeix també una expedició que únicament circula els dies lectius de Gavà.

Però això no és tot… I és que a una de les dues expedicions que arriben a Barcelona els dissabtes, diumenges i festius, la línia 902 para també al centre de Cornellà de Llobregat i de L’Hospitalet de Llobregat, mentre que l’altra expedició no fa parada en aquests municipis, sinó al Prat de Llobregat. Per tant, qui un diumenge perdi aquest bus a Cornellà de Llobregat, a L’Hospitalet de Llobregat o al Prat de Llobregat “tan sols” haurà d’esperar 6 dies (sí, sí, 6 dies, fins al dissabte), per poder agafar el següent. Sens dubte, una freqüència de pas “molt” competitiva i amb “bona” cadència…

Podeu veure els horaris detallats de la línia 902 en aquest enllaç.

Conclusió

En definitiva, són, com hem vist, diversos els factors que dificulten que aquells que podrien utilitzar aquesta línia recorrin a ella. Per això, des d’ecomovilidad.net Barcelona considerem que convindria replantejar-se tant la seva nomenclatura com el seu recorregut i horari, especialment els caps de setmana, per fer-los més lògics i amb menys casuística. En cas contrari, la línia 902 seguirà sent una “rara avis” desconeguda per la immensa majoria dels usuaris del transport públic.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

One thought on “Línies curioses: la 902

  1. Pingback: Bitacoras.com