«Triguis el que triguis, gaudeix del trajecte»

Quina és la millor alternativa per anar d’un punt a un altre? Sens dubte, aquesta és la pregunta que es formulen a diari milers de persones en moure’s per la ciutat. Per ajudar a resoldre aquesta qüestió cada vegada existeixen més instruments: el router universitari de l’AMTU, el portal Mou-te, el Google Transit, el servei i-bus de TMB i els cercadors de rutes que ofereixen al seu web TMB, FGC, Tramvia Metropolità i Rodalies, entre d’altres.

Encara que en general ofereixen informació que resulta fiable, en alguns casos l’usuari habitual de transport públic, coneixedor de les diferents línies que té a la seva disposició, pot detectar que, inexplicablement, s’obvia alguna alternativa que pot resultar interessant o, fins i tot, que es recomana un recorregut i no d’altres que són objectivament millors.

Parlem, per exemple, de la ruta que ens proposa la secció Vull Anar del web de TMB per anar del centre de Sant Joan Despí a la confluència de la Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer Urgell, a Barcelona. Encara que com a primera opció suggereix, amb molt bon criteri, agafar un tren de la línia R1 o R4 de Rodalies fins a L’Hospitalet de Llobregat i enllaçar allà amb la línia L1 de metro per arribar fins a la parada Urgell, com a segona possibilitat ens planteja que agafem igualment Rodalies, però fins a Sant Andreu Arenal, i enllacem amb la línia L1 de metro a Fabra i Puig, havent de retrocedir fins a Urgell. Podeu comprovar-ho vosaltres mateixos…

No té en compte, doncs, que a Rodalies existeixen dues estacions abans d’arribar a Sant Andreu Arenal en què els usuaris podrien enllaçar còmodament amb la línia L1 de metro, com són Plaça de Catalunya i Arc de Triomf, i, per tant, que hi ha, com a mínim, dues alternatives que resulten més interessants que la d’enllaçar a Sant Andreu Arenal / Fabra i Puig per a aquells que volen moure’s entre els dos punts descrits anteriorment. Només ens queda pensar, doncs, que TMB està encantada de que utilitzem les seves instal·lacions i no vol que agafem el metro únicament per fer unes poques parades.

Ara parlant seriosament, confiem que gràcies a aquest article TMB esmeni la incongruència que us hem explicat i que ens ajudeu a detectar més propostes poc lògiques de la secció Vull Anar o d’altres cercadors similars. Procurarem remetre-les a qui corresponguin per tal que siguin corregides, amb la finalitat de que la informació que s’ofereixi als usuaris potencials sigui encara més fiable. Tu també pots millorar el transport públic!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

5 thoughts on “«Triguis el que triguis, gaudeix del trajecte»

  1. La primera que canta, al menú apareix l’estació L3 Vall d’Oreon (deu ser un tros de galeta).

    Per anar de Pompeu Fabra a Fondo recomana agafar la L2 fins a Clot i després la L1, 39 minuts, pero de Gorg a Fondo amb la L9-L10, transbord a Bon pastor, son 19 minuts, comptant el transbordament de Gorg no hauría de ser ni 10 minuts, 29 minuts com a molt, fins i tot surt el transvordament a Universitat (55 min!). En autobusos recomana (en aquest cas Gorg-Fondo) 44 fins a dos de maig i allá la 35 a Santa Coloma, 146 minuts! caminant són 35′! En canvi no anomena la B27-B17 de Tusgsal Pompeu Fabra – Fondo ~14 minuts.

    Una joia aquesta eina, recomano a tothom fer servir google maps (tot i que també te les seves debilitats, encara no hi son les rodalies i els horaris de bus segurament depenen molt del tránsit).

  2. Pingback: Bitacoras.com